Moni ystäväni tiesi mieheni suhteesta, mutta kukaan ei kertonut minulle.

Minulle tuli ero kertarysäyksellä muutama vuosi sitten. Nyt olen jo toipunut erosta, mutta ystävieni toiminnasta en ole toipunut.

Kävi nimittäin ilmi, että moni ystäväni tiesi mieheni suhteesta, mutta kukaan ei kertonut minulle. Olin paikkakunnallamme se, joka sai tietää asiasta suurin piirtein viimeiseksi.

Mieheni kulki uuden suhteensa kanssa lopulta puolijulkisesti, ja kaikki ilmeisesti seurasivat, että milloinhan minä saan tietää. Koen olleeni naurunalainen narri.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Parin ystäväni kanssa otin asian puheeksi. He sanoivat, että on vaikea puuttua toisten elämään. Ystävät asettuivat siis pitämään pettäjän puolta, eivät minun. En koskaan enää voi luottaa niihin ystäviini – tai siis entisiin ystäviin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Ystävien petosta on vaikea antaa anteeksi

Tämmöistätäällä

Ne ystävät jotka pitävät sinun puoltasi ja tukevat, ovat sinun ystäviäsi. Ne ”ystävät” jotka hännystelevät uutta naista ja ex- miestäsi päästä suosiolla menemään. Tosiaan, syy voi olla se, ettei vaan haluta joutua välikädeksi toisten ongelmiin. Muistan kun kerran varoittelin ystävääni hänen uudesta poikaystävästään koska tiesin hänestä ikäviä asioita. Sain ystävältäni suut ja silmät täyteen haukkumisia, olin kuulemma kateellinen ämmä joka ei hyväksynyt hänen onneaan. Silloin päätin, etten koskaan enää sotkeudu kenenkään väleihin vaikka syytä olisikin. No, heidän suhteensa päättyi ystäväni totaaliseen nolaamiseen ja pettämiseen. Ystäviä olemme edelleen ja hän pyysi anteeksi, mutta sen tein selväksi, että neuvoja en enää koskaan anna vaikka pyydettäisiin.

  • ylös 42
  • alas 16
Hetaira

Jos kerron ystävälle, olen ikävän uutisen tuoja ja vaikeassa välikädessä. Voin saada haukutkin. Jos en kerro, käy kuten sinun kanssasi. Kumpikin vaihtoehto on huono! Mieti, miten itse olisit heidän asemassaan toiminut.

Olet menettänyt miehesi ja ystäväsi. Em et saa takaisin, vm ehkä saat, jos käyt rehellisesti asian heidän kanssaan läpi. Suosittelen yrittämään, kavereitta on kurja olla.

Koska oma ukkoni petti vuositolkulla, enkä kyennyt sitä näkemään, toivon näin jälkiviisaana, että minua olisi varoitettu. Olisin varmasti kieltänyt, vähätellyt tai suuttunut kertojalle, mutta n:nnen kerran jälkeen olisin varmasti alknut uskoa ja ryhtynyt toimenpiteisiin. Näin olisin säästynyt 10 vuoden mittaiselta kärsimykseltä ja elänyt pidempään parempaa elämää - yksin tai uudessa suhteessa.

  • ylös 36
  • alas 18
Sisältö jatkuu mainoksen alla