Tule mukaan tekemään äitien kehumisen maailmanennätystä! Keräämme äidin ja tyttären yhteiskuvia ja annamme äideille kiitoksia.

KK on käynnistänyt #kiitosäiti -kampanjan. Keräämme yhteiskuvia äideistä ja tyttäristä sekä viestejä, joissa kiitetään äitiä.

Voit lähettää uuden tai vanhan kuvan sinusta ja äidistäsi. Voitte olla ottaneet kuvan selfienä tai se voi olla jonkun toisen ottama.

Kuvan lähetyslomake löytyy sivun alalaidasta. Kerro kuvaa ladatessasi, keitä siinä esiintyy ja mistä asiasta haluat äitiäsi kiittää. Voit aloittaa tekstin esimerkiksi sanoilla "Kiitos äiti, että..."

Muista myös, että kuvan lähettämiseen tulee olla lupa kaikilta kuvassa esiintyviltä.

Kuvan ja kiitoksen voi lähettää myös sähköpostitse osoitteeseen kodin.kuvalehti@sanoma.com. Kampanjaan voi osallistua lisäksi Instagramissa hashtageilla #kiitosäiti #kodinkuvalehti.

Voita kirjapalkinto!

Nyt kilpailussa on palkintona Vappu Taipaleen Isoäitikirja (Into, 2017). Kirjassa tuodaan esiin, että mummous on suuri lahja, mutta Taipale ei romantisoi sitä vaan käsittelee myös vaikeita asioita kuten lapsettomuutta, eroja ja vanhenemisen tuomia suruja.

Lataa kuva viimeistään 3.5.2017 ja olet mukana arvonnassa. Kirja arvotaan kuvia ladanneiden ja yhteystietonsa jättäneiden kesken 4.5.

Kilpailussa aiemmin palkintona olleet lippupaketit Kaikki äitini, kaikki tyttäreni -näytelmän juhlanäytökseen Espoon Metro Areenalla 13.5. on arvottu kuvia ladanneiden kesken. Voittajiin on otettu henkilökohtaisesti yhteyttä.

Lähettämällä vakuutat, että annat Kodin Kuvalehdelle oikeuden käyttää kuvaa Kodin Kuvalehden aineistoissa tai että sinulla on oikeus luovuttaa Kodin Kuvalehdelle edellä mainitut oikeudet. Osa kuvista ja kiitoksista julkaistaan Kodin Kuvalehden numerossa 10/2017 ja kuvia voidaan käyttää myös muuten Kodin Kuvalehden aineistoissa. 

 

 

Peruskoulussa tulisi ottaa oppiaineeksi käytöstapojen alkeet. Siitä olisi hyötyä aikuisena ja myöhemmin omien lasten kasvatuksessa.

Teollisuuspaikkakunnalla riitti alakoulussa oppilaita monelle rinnakkaisluokalle. Siirtyessäni oppikouluun meitä oli luokassa 42 oppilasta.

Opiskelu sujui, sillä oppilaat eivät häirinneet tunninpitoa. Opettajia oli opittu kunnioittamaan, joten luokassa vallitsi työrauha. Samalla opittiin itsehillintää.

Nykyisin lapsia opetetaan päiväkodeissa ottamaan toisetkin huomioon. Siinä oppivat muiden huomioimista nekin, joilla ei ole kotona sisaruksia. Sisarukset sinällään ovat hyviä särmien hiojia, sillä kenellekään ei sisarusparvessa suvaita enempää etuuksia kuin toiselle.

Valitettavan usein lapset saavat nykyisin kuitenkin tahtonsa läpi kiukuttelemalla. Aikuisena ei tässä maailmassa kuitenkaan saa asioita läpi polkemalla maata tai heittäytymällä kaupassa lattialle hyllyn eteen.

Ehdotan, että peruskouluun otettaisiin oppiaineeksi käytöstapojen alkeet. Siitä olisi hyötyä omassa elämässä aikuisena ja myöhemmin omien lasten kasvatuksessa.

Minkä taakseen jättää edestään löytää

Käyttäjä10808
Seuraa 
Liittynyt1.2.2018

Lukijan kirje: Toisten huomioimisen pitäisi olla oppiaine

Ei jokaisesta pinnalla olevasta aiheesta tarvitse perustaa uutta oppiainetta. Ehdotusten takana ovat usein koulun arkea tuntemattomat paremmin tietäjät. Mikseeei koulussa opeteta: työnhakua, raha-asioiden hoitoa, toisten huomioon ottamista, käytöstapoja, kaurapuuron keittoa, sähköistä asiointia, napin neulomista, kestävää kehitystä, medialukutaitoa, suvaitsevaisuutta, seksuaaliterveyttä. Kyllä kaikkea tätä ja paljon muuta opiskellaan: köksässä, opon tunnilla, ryhmänohjauksessa, liikunnassa,...
Lue kommentti

24-vuotias poikani totesi minulle, että kun komennan häntä mökillä hommiin, se kuulostaa pahemmalta kuin naapurin koiran räksytys.

Mökkihommissa on hauska nähdä kättensä jäljet. Meille on muodostunut mieheni kanssa ajan myötä kummallekin omat jutut, joita haluamme mökillä tehdä. Miehen ei kuulu tulla sotkemaan minun puupinolleni.

Minä myös risutan kaikki oksat, jotta ne tulevat silputuksi oikein. Olen maalaistalosta kotoisin ja tiedän, miten se kuuluu tehdä. Puuhastelun vastapainoksi levätään.

24-vuotias poikani totesi minulle, että komennan häntä mökillä hommiin, ja se kuulostaa pahemmalta kuin naapurin koiran räksytys. Kuuntelin koiran räksytystä, ja se hieman hiljensi muiden ohjeistamista.

Kun lapset ovat lähteneet, me ohjeistamme taas miehen kanssa toisiamme, kunnes jommankumman pinna palaa. Kun sanasota yltyy kiihkeäksi, yritämme muistutella, että eikös tämä mökkeily ollutkin harrastus.

Telmiira