Jokaisesta kodista löytyy turhaa tavaraa, jonka poistaminen tekisi elämästä kevyempää tai joka olisi toisille iloksi. Ota vastaan KK:n Kevennä kotia -haaste.

Kodin Kuvalehti haastaa kaikki katsomaan marraskuun ajan omaa kotia sillä silmällä, jolla turhat tavarat saavat vihdoinkin kyytiä.

Ota haaste vastaan ja aloita näin:

Printtaa tämän sivun alalaidasta PDF-tiedostona viikkokalenteri. Kalenteriin on varattu kentät, joihin voit kirjata joka päivä tavaran, jonka poistit kotoasi, kertoa mistä se oli tullut ja minne sen laitoit. Printtaa niitä neljä, jos haluat samalla kerralla koko kuukauden kalenterit.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Teippaa kalenteri jääkaapin oveen tai muuhun näkyvään paikkaan, jotta muistat täyttää sitä joka päivä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Ota halutessasi kuvia tavaroistasi ja näytä niitä meille. Lataa vaikka joka päivä kuva tämän artikkelin lopussa olevaan paikkaan ja kerro samalla, mikä esine tällä kertaa lähti kotoasi. Lomakkeessa on tarjolla kohdat kierrätykselle, lahjoitukselle tai roskikselle.

KK kannustaa matkan varrella

Annamme marraskuun aikana netissä käytännöllisiä neuvoja, miten tavaroista oikeasti pääsee eroon ja kuka niistä voisi myös ilahtua.

Hurraamme myös netin ja Facebookin välityksellä tavaran vähentäjille ja kuukauden lopuksi otamme yhteyttä muutamiin haasteen vastaan ottaneisiin. Voit siksi ilmoittautua haastateltavaksi kirjoittamalla sähköpostiosoitteesi kuvalatauslomakkeen alla olevaan kenttään.

Tule mukaan! Printattavan kalenterin saat avattua alla olevasta linkistä.

Avaruus

Voih.

Ensinnäkään: jokaisella ei ole ylimääräistä roinaa nurkissaan. Itse käyn vähintään kerran vuodessa läpi niukat säilytystilani, ja huitaisen pihalle (kierrätyskeskukseen, UFF-laatikkoon, kavereille etc) kaiken vuoden käyttämättä olleen. Astiat ja kirjat sekä kodinkoneiden takuutodistukset poikkeuksena edellisestä. Tunnen toki parikin vanhempaa naishenkilöä, joiden on hankala luopua jopa viime vuosikymmennen KK-lehdistä. Ja heitäkään tämä artikeli ei auta. Lopultakaan en usko, että tällaisesta höpöhöpöjutusta ole mitään iloa kellekään. Jotkut tykkää tavarasta, jotkut ovat turvattomia ilman krääsävuorta ja jotkut tykkää tilasta ilman yhtään turhaa pölynkerääjää. 

  • ylös 6
  • alas 11
Sisältö jatkuu mainoksen alla