Onko sinunkin lähipiirissäsi ihminen, joka tuntuu imevän muista elämänilon? Vastaa kyselyyn! Voit voittaa Tieto-Finlandia-ehdokkaana olevan kirjan.

Tiedäthän ankeuttajan: tuon Harry Potter -kirjojen taikamaailmasta tutun karmivan otuksen, joka elää vain imemällä ihmisistä ilon ja elämänvoiman.

Tosielämässä taikamonstereita ei onneksi ole, mutta ihmistyyppi on monelle tuttu. Se on se työkaveri, joka jokaisen palaverin jokaisesta ideasta ilmoittaa, ettei tule onnistumaan. Se satunnainen kohtaaminen bussipysäkillä, joka tietää, että huomenna sataa kuitenkin räntää, vaikka nyt ehkä hetken paistaa. Se vanhempi sukulainen, joka häissäsi toteaa, että onnea nyt, mutta tiesittekö, että jopa puolet avioliitoista päättyy eroon.

Ankeuttajia on kaikkialla: kotona, kadulla, työpaikalla. Joskus jopa peilissä.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Miten heidän kanssaan pärjää? Oletko ehkä itsekin sortunut ankeuttamiseen? Miten pääsit pessimismistä eroon – tai tarvitseeko edes päästä?

Kerro ajatuksesi allaolevassa kyselyssä! Kaikkien 12.11.2017 mennessä vastanneiden kesken arvomme leveästä hymystään tunnetun Alexander Stubbin elämäkerran Alex (Otava 2017). Stubbin ja Karo Hämäläisen kirjoittama teos on Tieto-Finlandia-ehdokkaana. Vastauksia saatetaan käyttää Kodin Kuvalehden jutussa nimettömänä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla