Tämä lahjomaton testi osoittaa, oletko enemmän nakufestarien vai Oopperajuhlien tyyppiä.
Tämä lahjomaton testi osoittaa, oletko enemmän nakufestarien vai Oopperajuhlien tyyppiä.

Suomi on täynnä mahtavia kesätapahtumia! Tällä testillä saat selville, miten löydät täsmälleen sinulle sopivat kekkerit.

Yhdelle kesän ehdoton kohokohta on Ruisrock, toiselle Kaustisen kansanmusiikkijuhlat. Vältä valinnan vaiva: tämä testi selvittää tuossa tuokiossa, mikä kesätapahtuma on sinun luonteellesi ja mieltymyksiisi sopiva.Retrofestarit Pudasjärvellä

 

Olet tullut nostalgiaikään. Tiedät, että 1960-, 70- ja 80-luvulla kaikki oli paremmin, ainakin musiikki ja muoti. Pidät musiikista, joka hyppyyttää koko Corollaa ja saa karvanopat heilumaan. Et myöskään sylje lasiin, jossa on Linda-siideriä.


Savonlinnan Oopperajuhlat

 

Nautit kauniista kesäilloista, korkeista äänistä ja historiallisesta tunnelmasta. Sinua viehättää melodraama, jonka seurassa saa liikuttua ja järkyttyä. Viihdyt kivilinnan viileydessä, mutta pieni hikikarpalo otsallakin kuuluu sinusta mukavaan kesätunnelmaan.


Padasjoen nakukymppi

 

Osaat suhtautua luonnollisesti itseesi ja muihin: arvostat luonnollisuutta, vaatimattomuutta ja yksinkertaisia asioita. Olet liikunnallinen ja luonnonläheinen. Sinun seurassasi ei tarvitse esittää mitään.


Seinäjoen Tangomarkkinat

 

Mitä enemmän väkeä, sen parempi! Arvostat perinteistä suomalaista kesänviettoa. Viihdyt lähikontaktissa ihmisten kanssa, etkä pelkää, että varpaille tallotaan. Tiedät myös, että tangomarkkinat on ylivoimaisesti Suomen paras kesätapahtuma.


Pentinkulman päivät

 

Tiedät, että kesä on elämän parasta aikaa: kerrankin on aikaa lukea ja keskustella lukemista toisten samanmielisten kanssa. Vaikka rakastat klassikoita, et päästä itseäsi pölyyntymään. Olet perusteellinen ihminen, joka osaa keskittyä, uppoutua ja syventyä asioihin.


Lypsyjakkaran heiton SM-kisat

 

Viihdyt kotipitäjässäsi tai mökkikunnassasi: elämä maaseudulla on sinusta väistämättä onnellisempaa kuin kaupungissa. Arvostat paikallisia tapahtumia, etkä epäröi tarpeen tullen tempaista kunnolla. Sinusta löytyy räjähtävää voimaa ja talkoohenkeä.


Mikä on mielestäsi kesän sopivin biisi?


Mikä on kesän suosikkiasusi?


Mikä on kesän lempijuomasi?


Mikä on lempilukemistasi kesällä?


Mikä on lempielokuvasi tai lempi-tv-ohjelmasi?


Mikä on lempipaikkasi kesällä?


Ketä merkkihenkilöä ihailet?

 

Miten saisin isäni tajuamaan, että hänen on ryhdyttävä miettimään asumistaan? Ikää tulee, eikä hän enää kauan pärjää yksin omakotitalossa.

Olin viikonlopun isäni luona parinsadan kilometrin päässä ja olen aivan kuitti. Viikonloppu isän kanssa on työleiri työviikkojen välissä. Mietin, kauanko tätä jaksaa?

Äitini kuoli kolmatta vuotta sitten. Kahdeksankymppinen isä oli tottunut siihen, että äiti ei hoitanut vain huushollia vaan myös omakotitalon ison pihan. Ruokaa isä ei ole opetellut laittamaan vaan käy syömässä läheisellä huoltoasemalla. Hän väittää siivoavansa parin viikon välein, mitä epäilen, sillä kun menen sinne, lattiat ovat täynnä villakoiria ja hiekkaa ja kaikki on likaista.

Omakotitalon pihan isä jättää heitteille. Olin käynyt edellisen kerran kuukausi sitten, ja piha kasvoi pitkää heinää. Äidin vaalimat kukkapenkit olivat rikkaruohon peitossa. Kun sanoin asiasta, isä suuttui, että tulen sinne määräilemään. Hänelle olisi kyllä sopinut, että minä ajan nurmikon, mutta minulla oli täysi työ, kun siivosin, kitkin kukkapenkit ja pesin ikkunat.

Isä mainitsi, että hän odottaa minun eläkkeelle jäämistäni (johon on aikaa), että voin sitten muuttaa hänen luokseen. Sanoin tiukasti, että en muuta, minulla on oma perheeni ja oma elämäni. Kehotin isää myymään omakotitalon ja muuttamaan kerrostaloon. Hän suuttui, että alan järjestää hänen elämäänsä.

Miten saisin isän tajuamaan, että hänen on ryhdyttävä miettimään asumistaan? Ikää tulee koko ajan lisää, eikä hän tuossa enää kauan pärjää.

Väsynyt tytär

Vierailija

Lukijan kirje: Mitä tehdä vanhan isän kanssa?

Hankala tilanne. Voisiko arkea yksinkertaistaa, ja ehkä automatisoida: robotti-imuri sisälle ja robottiruohonleikkuri pihalle. Voisiko luopua äitisi ajan asioiden hoitotasosta? Isäsi on tuon luopumisen joiltain osin näköjään tehnyt, kun käy syömässä ulkona. Onko niin, että hänelle riittäisi vähempikin? Näyttäisi siltä, että sinä haluaisit säilyttää entisen elämisentason, mutta isäsi ei näe sitä tarpeelliseksi. Hän voisi tyytyä vähempäänkin.
Lue kommentti

Kaksikymmentä vuotta vanha pesukone toimi kuin unelma, uusi hajosi puoli vuotta takuuajan jälkeen. Miksi vanhat kodinkoneet kestävät vuosikymmeniä, uudet tuskin takuuaikaa?

Ostin syksyllä talvilenkkarit, kalliit ja hyvää merkkiä. Keväällä kengät olivat kuluneet käyttökelvottomiksi: pohjat murenivat ja niissä oli syviä koloja.

Tutkin netistä, oliko muilla samoja kokemuksia kyseisistä kengistä. Yhdellä kengänpohjat olivat murentuneet jopa kaapissa käyttämättöminä. Kun hän valitti tehtaalle, hänelle vastattiin, että niin kengänpohjille pitääkin käydä, jos ei niitä käytä, jotta pohjamateriaali murentuu kaatopaikalla.

Meillä oli 20 vuotta ongelmitta toiminut Upo-pesukone. Menimme tyhmät vaihtamaan sen uuteen, kun uusia mainostettiin energiaa säästävinä. Uusi pesukone kesti puoli vuotta yli takuuajan. Korjaaja sanoi, että täällä on niin paljon muoviosia, että ei tämä pitempään kestäkään. Enemmän olisi ympäristöä ja energiaa säästänyt, jos olisimme pitäneet vanhan Upon.

Ostin uuden ompelukoneen. Se alkoi takkuilla. Sain lainaksi 30 vuotta vanhan ompelukoneen, joka painoi kaksi kertaa niin paljon kuin omani, mutta se olikin rautaa, ei muoviosia. Vanha kone toimii kuin unelma. Mikä nykykoneista kestää yli 30 vuotta käyttökelpoisena?

Onko nykytuotteet mitoitettu niin, että kuluvat nopeasti, jotta asiakas ostaa uuden? Pitäisikö kaikki kodinkoneet vaihtaa vanhoihin niin paljon kuin kierrätyksestä löytyy?

Irti kertakäyttöisyydestä

kalkkis

Lukijan kirje: Vaihdan uudet koneet vanhoihin

Erinomainen kirjoitus ja erinomainen jutun aihe myös lehdelle! Olen huomannut saman, että kaikki vanhat kodinkoneet kestävät todella kauan. Joillain on jopa 50-luvun toimivia keittiökoneita. Nykyisin saa vaihtaa uuteen vähän väliä ja saa olla tarkka, että takuuaikana muistaa tarkistaa koneiden kunnon. Meidän pakastimemme vaihdettiin 3 kertaa takuuaikana, aina tuli joku selitys, että tiivisteet puuttuvat, sitten ne olivat huonoja jne. Mielestäni valtioiden pitäisi velvoittaa yrityksiltä parempaa...
Lue kommentti