Tämä lahjomaton testi osoittaa, oletko enemmän nakufestarien vai Oopperajuhlien tyyppiä.
Tämä lahjomaton testi osoittaa, oletko enemmän nakufestarien vai Oopperajuhlien tyyppiä.

Suomi on täynnä mahtavia kesätapahtumia! Tällä testillä saat selville, miten löydät täsmälleen sinulle sopivat kekkerit.

Yhdelle kesän ehdoton kohokohta on Ruisrock, toiselle Kaustisen kansanmusiikkijuhlat. Vältä valinnan vaiva: tämä testi selvittää tuossa tuokiossa, mikä kesätapahtuma on sinun luonteellesi ja mieltymyksiisi sopiva.Retrofestarit Pudasjärvellä

 

Olet tullut nostalgiaikään. Tiedät, että 1960-, 70- ja 80-luvulla kaikki oli paremmin, ainakin musiikki ja muoti. Pidät musiikista, joka hyppyyttää koko Corollaa ja saa karvanopat heilumaan. Et myöskään sylje lasiin, jossa on Linda-siideriä.


Savonlinnan Oopperajuhlat

 

Nautit kauniista kesäilloista, korkeista äänistä ja historiallisesta tunnelmasta. Sinua viehättää melodraama, jonka seurassa saa liikuttua ja järkyttyä. Viihdyt kivilinnan viileydessä, mutta pieni hikikarpalo otsallakin kuuluu sinusta mukavaan kesätunnelmaan.


Padasjoen nakukymppi

 

Osaat suhtautua luonnollisesti itseesi ja muihin: arvostat luonnollisuutta, vaatimattomuutta ja yksinkertaisia asioita. Olet liikunnallinen ja luonnonläheinen. Sinun seurassasi ei tarvitse esittää mitään.


Seinäjoen Tangomarkkinat

 

Mitä enemmän väkeä, sen parempi! Arvostat perinteistä suomalaista kesänviettoa. Viihdyt lähikontaktissa ihmisten kanssa, etkä pelkää, että varpaille tallotaan. Tiedät myös, että tangomarkkinat on ylivoimaisesti Suomen paras kesätapahtuma.


Pentinkulman päivät

 

Tiedät, että kesä on elämän parasta aikaa: kerrankin on aikaa lukea ja keskustella lukemista toisten samanmielisten kanssa. Vaikka rakastat klassikoita, et päästä itseäsi pölyyntymään. Olet perusteellinen ihminen, joka osaa keskittyä, uppoutua ja syventyä asioihin.


Lypsyjakkaran heiton SM-kisat

 

Viihdyt kotipitäjässäsi tai mökkikunnassasi: elämä maaseudulla on sinusta väistämättä onnellisempaa kuin kaupungissa. Arvostat paikallisia tapahtumia, etkä epäröi tarpeen tullen tempaista kunnolla. Sinusta löytyy räjähtävää voimaa ja talkoohenkeä.


Mikä on mielestäsi kesän sopivin biisi?


Mikä on kesän suosikkiasusi?


Mikä on kesän lempijuomasi?


Mikä on lempilukemistasi kesällä?


Mikä on lempielokuvasi tai lempi-tv-ohjelmasi?


Mikä on lempipaikkasi kesällä?


Ketä merkkihenkilöä ihailet?

 

Unelmat voivat toteutua, kun etenee askel kerrallaan, kirjoittaa lukijamme.
Unelmat voivat toteutua, kun etenee askel kerrallaan, kirjoittaa lukijamme.

Unelmia pitää tavoitella, tehdä niiden hyväksi suunnitelma ja edetä pienin askelin, ajattelee lukijamme.

Joskus käy niin, että ihminen torppaa itse unelmansa omilla tiedostamattomilla ajatusmalleillaan. Toivottomuus kertoo kadotetusta itsetunnosta, itsensä hukkaamisesta ja katkeruuden vallasta.

Mieti, haluatko katkeruuden syövän elämääsi. Kannattaa pohtia näitä asioita: Olenko tehnyt aidosti kaikkeni, jotta voisin tulla tyytyväiseksi? Ovatko unelmani vain epämääräisiä ajatuksia jostain paremmasta? Olenko valmis katsomaan, mitä ne tarkoittavat konkreettisesti?

Unelmia pitää tavoitella ja suunnitelmia niiden hyväksi tehdä. Unelmiinsa pitää myös uskoa ja niitä kohti edetä pienin askelin.

Tiedän, mistä kirjoitan. Olin jo melkein uponnut, mutta räpistelin takaisin ylös katsomalla peiliin ja ottamalla elämäni omiin käsiini.

Tsemppiä

Tsemppiä myös täältä

Lukijan kirje: Unelmat eivät toteudu, jos ei niiden hyväksi tee mitään

Ihmisten kesken kanssamatkustaja, Tsemppiä, kirjoitti unelmien torppautumisesta. Olen kokenut elämässäni samaa. Varsinkin nuorempana minulla riitti unelmia vaikka muille asti. Nyt jälkeenpäin ajattelen, ettei minulla riittänyt puhtia niiden toteuttamiseen. Olisin halunnut latvasta puuhun eli valmiille pöydälle. En ollut oikeasti valmis tekemään työtä untelmieni eteen. Toki pitkässä joksussa moni unelma on totetunutkin. Olen onnellinen elämässäni. Kuitenkin minulla on yhä keski-iässäkin unelmia...
Lue kommentti

Päivänsankarin yllättäminen on nykyään vaikeaa. Miten löytää lahja aikuiselle ihmiselle, jolla tuntuu olevan jo kaikkea?

Mikään ei ole nykyisin niin vaikeaa kuin keksiä päivänsankarille lahja. Nuoren rippilahjaksi ehkä sopivin on raha, jolle on aina käyttöä. Hääpareilla on usein lahjalista. Pulmana ovat syntymäpäivälahjat, ikäihmisten häälahjat ja joululahjat.

Tavaroista on jokaisella ylitarjontaa. Lahjan antajan olisi varmaan parempi kysyä sankarilta suoraan, mitä tämä haluaisi. Mutta sitten lahja ei olisi yllätys.

Itse olen saanut lahjaksi paljon tavaroita, joilla en tee mitään. Ne lojuvat nurkissa, mutta en uskalla lahjoittaa niitä eteenpäin sen pelossa, että lahjan antaja loukkaantuu.

Mitä tehdä? Ostaa lahjat oman mielen mukaan vai neuvotella päivänsankarin kanssa? Vai olisiko vielä jokin muu tapa?

Iloinen antaja

Vierailija

Lukijan kirje: Mitä ihmettä lahjaksi aikuiselle, jolla on jo kaikkea?

Itse pidän listaa ideoista vuoden mittaan, esim. jos huomaan että joku ostaa usein saman lehden (= 6kk tilaus) tai paistinpannu alkaa vedellä viimeisiään (=uusi), käy manikyyrissä kuukausittain (=lahjakortti), lempiviini yms. Toinen aika mukava on ostaa lisää johonkin sarjaan jota henkilöllä jo on, esimerkiksi pari viinilasia lisää. Sellaiset lahjat lämmittävät, koska olet pannut merkille jotain lahjan saajasta. Kokemukset on kivoja, mutta jos niitä alkaa tulla liikaa niin ne voi jo stressata...
Lue kommentti
-

Lukijan kirje: Mitä ihmettä lahjaksi aikuiselle, jolla on jo kaikkea?

Itse suosin aineettomia lahjoja - lahjakortti kosmetologille, ravintolaan, teatteriin, elokuvalippuja tms. Jos lahjan saaja pitää jostain erityisestä, lahjakortti sinne. Appiukkoni harrastaa purjehtimista, josta en itse ymmärrä mitään. Ostimme hänelle lahjakortin kauppaan, joka myy laadukkaita purjehdustarvikkeita. Appiukko arvosti kovasti lahjaa.
Lue kommentti