Kultaseni, oletko nyt ihan varma, että hän on sinulle se oikea?
Kultaseni, oletko nyt ihan varma, että hän on sinulle se oikea?

On aina jännittävä tilanne, kun lapsi tuo kotiin uuden vävy- tai miniäkandidaatin – varsinkin, jos ei tämä ole vanhemmalle mieleinen.

Oletko puuttunut aikuisen lapsesi kumppanivalintaan? Ovatko välit säilyneet, vaikka sanoit mielipiteesi? Entä parin rakkaus?

Vastaa kyselyyn!  Kaikkien 19.12. mennessä vastanneiden kesken arvotaan Kulkurin valssi -dvd-elokuva. Toivo Särkän ohjaama suomalainen mustavalkoinen elokuva valmistui 1941. Sen pääosissa ovat Tauno Palo ja Ansa Ikonen.

Kyselyn vastauksia saatetaan käyttää nimettöminä Kodin Kuvalehden jutussa.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Minun on vaikea sanoa avunpyyntöihin ei, sillä pelkään menettäväni ystäväni.

Olen vähitellen huomannut, että avuliaisuuttani käytetään hyväksi. Mitä minun pitäisi tehdä, kun ei haluaisi olla pikkumainen, mutta kuppini täyttyy?

Minun on vaikea sanoa avunpyyntöihin ei, sillä pelkään menettäväni ystäväni. Toisaalta, onko sellainen kaveruus minkään väärtti, joka loppuu siihen, että toinen ei tosinaan jaksa auttaa?

Vaikka kieltäytyminen on minulle vaikeaa, olen nyt päättänyt tehdä muutoksen. En enää auta ihmisiä, jotka eivät tunne vastavuoroisuutta.

Sun mutsis

Kaiken kokemani jälkeen minusta sujuva arki on parasta, mitä voi olla.

Ihmettelen nykyisin vallalla olevaa arjen halveksintaa. Sanalla ’arkinen’ tarkoitetaan mitäänsanomatonta, väritöntä ja tylsää. Arki nähdään yksitoikkoisena puurtamisena.

Elämässäni on ollut niin vastoinkäymisiä kuin myös suuria onnen hetkiä. Kaiken kokemani jälkeen minusta arki on parasta, mitä voi olla. Hyvin sujuvassa arjessa ei ole suuria murheita tai ongelmia eikä myöskään huikeita rakastumisia, jotka sotkevat elämän kokonaan ruokahalusta ja nukkumisesta alkaen.

Tavallinen arki sisältää onnenhetkiä ja mukavaa yhdessäoloa perheen ja ystävien kanssa. Tasaisen arjen vastoinkäymiset ovat kohtuullisia ja niiden kanssa selviää ilman, että koko elämä romahtaa. Kun arki on mukavan tasaista, ihmisen ei tarvitse joka päivä pähkäillä, että mitenköhän tämäkin päivä menee.

Olen sitä mieltä, että tavallisen arjen maine pitää parantaa. Arki on ihmisen parasta aikaa!

Arkimaija