Onko sinullakin ystävä tai tuttu, joka tietää kaikesta kaiken ja jakaa mielipiteensä auliisti? Hän ei ehkä huomaa, miten jyrätyksi tunnet olosi hänen seurassaan. Kerro kokemuksistasi, teemme juttua.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Onnellisin uusperhe syntyy, jos lapsillakin on hyvä olla.

Avioerotilanteessa ja uuden kumppanin tullessa kuvioihin lasten tulisi olla edelleen isän ja äidin tärkein asia. Onnellisin uusperhe syntyy, jos lapsillakin on hyvä olla.

Lapset tulevat esimerkiksi viereen nukkumaan vain rajallisen ajan. Sitä ei kannata kieltää heiltä. Isällä ja äidillä taas on loppuelämä aikaa uuden kumppaninsa kanssa.

Lapset ovat lapsia ja vain hetken ajan pieniä. Joku on sanonut viisaasti: ”Lapset eivät ole este, ainoastaan hidaste.”

Vkl-isästä täysaikaisäksi

Tasapuolisuus on tärkeintä

Lukijan kirje: Lapsia on ajateltava ensin

Olet oikeassa "Vkl-isästä täysaikaisäksi". Lapsille on parasta, jos suhde molempiin vanhempiin on hyvä ja toimiva. Asiaa auttaa, jos vanhemmatkin tulevat toimeen keskenään. Vaikka joskus se saattaa varsinkin heti avioeron jälkeen olla haastavaa. Kun minä erosin, ystäväni sanoi, että jos toimeen on tultava perusliitossa, niin varsinkin eron jälkeen lasten hyvinvointi vaatii sitä varsinkin. Uusperheessä pärjätään, jos kaikki suostuvat siihen, ettei täyttä tasapäisyyttä pysty millään takaamaan...
Lue kommentti

Kun 40 vuotta häämöttää etulasista, tuntuu, että tässäkö tämä on?

Täytän tänä vuonna 39, ja se tuntuu kauhealta. Vuoden päästä olen siis 40-vuotias, keski-ikäinen. Sitten en voi enää mitenkään ajatella, että olen vielä nuori.

Olen saanut elämältä paljon. Minulla on kiinnostava ammatti, hyvä mies ja kivat lapset, on ystäviä ja läheiset välit sukuun. Kuitenkaan en ole tyytyväinen, vaan huomaan miettiväni vähän väliä elämääni. Kun 40 vuotta häämöttää etulasista, tuntuu, että tässäkö tämä on?

Samalla mietin, että onhan neljänkympin jälkeenkin elämää ja mahdollisuuksia. Mutta en tiedä, mitä uutta haluaisin, ja sekin ahdistaa.

Tuntuu, että jos en osaa päättää, mitä aion vielä tehdä, elämä vain lipuu eteenpäin vuosi vuodelta. Kohta se on ohi, enkä ole elänyt sitä niin täysillä, kuin olisi ollut mahdollista.

Tuuli