Mikä mietityttää isovanhemmuudessa? Lähetä kysymyksesi alla näkyvässä kyselykentässä. Haemme kysymyksiin vastaukset Väestöliiton asiantuntijoilta.

Nyt sinulla on tilaisuus kysyä mitä tahansa, mikä isovanhemmuudessa mietityttää – olitpa sitten mummo tai vaari, äiti tai isä.

Esimerkiksi: Saako mummo tarjota lapselle herkkuja? Saavatko isovanhemmat komentaa lasta? Miten usein lapsenlapsia voi tuoda hoitoon mummolaan? Voiko mummolassa olla eri säännöt kuin kotona? Mitä seurauksia siitä on lapselle, jos hänen ei anneta tavata isovanhempiaan?

Kirjoita kysymyksesi alla näkyvään tekstikenttään. Välitämme ne Väestöliiton vanhemmuustiimille ja teemme vastauksista juttuja Kodin Kuvalehden verkkosivuille.

Arvomme kysymyksen lähettäjien kesken 16.2.2018  Tiina Arposen, Johanna Karttusen ja Henna-Kaisa Sivosen teoksen Muita ihania – Lempeä ja hulvaton käsityökirja (Gummerus).

Voit voittaa käsityökirjan

Arvomme kysymyksensä lähettäneiden kesken Tiina Arposen, Johanna Karttusen ja Henna-Kaisa Sivosen kirjan Muita ihania – Lempeä ja hulvaton käsityökirja (Gummerus). Se lupaa hattaranpehmeän valikoiman neuleiden ja ompelutöiden ohjeita ja askarteluideoita.
Arvomme kysymyksensä lähettäneiden kesken Tiina Arposen, Johanna Karttusen ja Henna-Kaisa Sivosen kirjan Muita ihania – Lempeä ja hulvaton käsityökirja (Gummerus). Se lupaa hattaranpehmeän valikoiman neuleiden ja ompelutöiden ohjeita ja askarteluideoita.
Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Minun on vaikea sanoa avunpyyntöihin ei, sillä pelkään menettäväni ystäväni.

Olen vähitellen huomannut, että avuliaisuuttani käytetään hyväksi. Mitä minun pitäisi tehdä, kun ei haluaisi olla pikkumainen, mutta kuppini täyttyy?

Minun on vaikea sanoa avunpyyntöihin ei, sillä pelkään menettäväni ystäväni. Toisaalta, onko sellainen kaveruus minkään väärtti, joka loppuu siihen, että toinen ei tosinaan jaksa auttaa?

Vaikka kieltäytyminen on minulle vaikeaa, olen nyt päättänyt tehdä muutoksen. En enää auta ihmisiä, jotka eivät tunne vastavuoroisuutta.

Sun mutsis

Kaiken kokemani jälkeen minusta sujuva arki on parasta, mitä voi olla.

Ihmettelen nykyisin vallalla olevaa arjen halveksintaa. Sanalla ’arkinen’ tarkoitetaan mitäänsanomatonta, väritöntä ja tylsää. Arki nähdään yksitoikkoisena puurtamisena.

Elämässäni on ollut niin vastoinkäymisiä kuin myös suuria onnen hetkiä. Kaiken kokemani jälkeen minusta arki on parasta, mitä voi olla. Hyvin sujuvassa arjessa ei ole suuria murheita tai ongelmia eikä myöskään huikeita rakastumisia, jotka sotkevat elämän kokonaan ruokahalusta ja nukkumisesta alkaen.

Tavallinen arki sisältää onnenhetkiä ja mukavaa yhdessäoloa perheen ja ystävien kanssa. Tasaisen arjen vastoinkäymiset ovat kohtuullisia ja niiden kanssa selviää ilman, että koko elämä romahtaa. Kun arki on mukavan tasaista, ihmisen ei tarvitse joka päivä pähkäillä, että mitenköhän tämäkin päivä menee.

Olen sitä mieltä, että tavallisen arjen maine pitää parantaa. Arki on ihmisen parasta aikaa!

Arkimaija