"Mikset sä koskaan voi kuunnella!" "Ite oot aina just tommonen."
"Mikset sä koskaan voi kuunnella!" "Ite oot aina just tommonen."

Kuinka usein teillä riidellään ja millaisista aiheista? Kumpi yleensä tekee aloitteen sovintoon? Miltä riidan jälkeen tuntuu? Vastaa KK:n kyselyyn! 

Sanotaan, että usein parit riitelevät samaa riitaa suhteen alusta loppuun saakka. Riidan sytykkeet saattavat vaihdella autonajotavoista lastenkasvatukseen, mutta lopulta kyse on syvimmistä kysymyksistä: luottamuksesta, arvoista, kunnioituksesta. Riita on joskus hyvä tapa puhdistaa ilmaa ja tarkistaa, missä suhteessa mennään. Joskus riita taas repii suhdetta päivä päivältä enemmän hajalleen.

Millaisista aiheista sinä ja kumppanisi yleensä riitelette ja kuinka usein? Haluaisitko riidellä harvemmin - vai ehkä useammin? Kumpi teistä haluaa ensin sopia? Mitä sen jälkeen tapahtuu?

Kerro vastauksesi kyselyssä alla ja osallistu jutuntekoon! Vastauksia saatetaan käyttää nimettömänä Kodin Kuvalehdessä. Kaikkien 20.10.2017 mennessä yhteystietonsa jättäneiden kesken arvotaan kolme syksyn uutuuskirjaa.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Minun on vaikea sanoa avunpyyntöihin ei, sillä pelkään menettäväni ystäväni.

Olen vähitellen huomannut, että avuliaisuuttani käytetään hyväksi. Mitä minun pitäisi tehdä, kun ei haluaisi olla pikkumainen, mutta kuppini täyttyy?

Minun on vaikea sanoa avunpyyntöihin ei, sillä pelkään menettäväni ystäväni. Toisaalta, onko sellainen kaveruus minkään väärtti, joka loppuu siihen, että toinen ei tosinaan jaksa auttaa?

Vaikka kieltäytyminen on minulle vaikeaa, olen nyt päättänyt tehdä muutoksen. En enää auta ihmisiä, jotka eivät tunne vastavuoroisuutta.

Sun mutsis

Kaiken kokemani jälkeen minusta sujuva arki on parasta, mitä voi olla.

Ihmettelen nykyisin vallalla olevaa arjen halveksintaa. Sanalla ’arkinen’ tarkoitetaan mitäänsanomatonta, väritöntä ja tylsää. Arki nähdään yksitoikkoisena puurtamisena.

Elämässäni on ollut niin vastoinkäymisiä kuin myös suuria onnen hetkiä. Kaiken kokemani jälkeen minusta arki on parasta, mitä voi olla. Hyvin sujuvassa arjessa ei ole suuria murheita tai ongelmia eikä myöskään huikeita rakastumisia, jotka sotkevat elämän kokonaan ruokahalusta ja nukkumisesta alkaen.

Tavallinen arki sisältää onnenhetkiä ja mukavaa yhdessäoloa perheen ja ystävien kanssa. Tasaisen arjen vastoinkäymiset ovat kohtuullisia ja niiden kanssa selviää ilman, että koko elämä romahtaa. Kun arki on mukavan tasaista, ihmisen ei tarvitse joka päivä pähkäillä, että mitenköhän tämäkin päivä menee.

Olen sitä mieltä, että tavallisen arjen maine pitää parantaa. Arki on ihmisen parasta aikaa!

Arkimaija