Pestokanan vaivattomuus koukutti vuonna 2003

Pestokanan resepti on julkaistu Kodin Kuvalehden numerossa 21/2003.

Vanhoissa suosikeissa on ainesta! Lukijat kertovat lempiruokansa vuosien takaa.

Pirkkalalainen Minna Puro, 46, kertoo: 

"Vuonna 2003 couscous oli meille aivan uusi tuttavuus, samoin punainen pesto, vaikka joitain pestoja olin käyttänyt ennenkin. Reseptistä ajattelin silti heti, että punaisen peston, tuorejuuston ja couscousin yhdistelmän täytyy olla hyvä.

Pestokanaksi nimeämämme ruoka on helppo ja nopea valmistaa. Ennen kaikkea se on aina yhtä herkullista. Kana laitetaan uuniin ja sillä välin tehdään couscous. Teen joskus ruuan edellisenä päivänä ja vain lämmitän seuraavana. Ruoka on niin ehkä vielä parempaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kun kysyn muulta perheeltä, mitä tehdään ruuaksi, vastaus on aina pestokanaa. Yritänkin hiukan säästellä reseptiä, jotta ruoka maistuisi jatkossakin yhtä hyvältä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Vieraat ovat myös ihastuneet ruokaan, joten sitä tulee tehtyä erityisesti lounasvieraille ja mökillä.

Enää en katso ohjetta, vaan teen sen mukaan, mikä tuntuu hyvältä. Reseptiin en ole tehnyt isoja muutoksia. Yleensä laitan vain reilummin pestoa ja tuorejuustoa."

Pestokanaa ja seesamicouscous-lisäke

Resepti on julkaistu Kodin Kuvalehden numerossa 21/2003.

Pestokana

4-8 marinoitua broilerin rintafileetä

4-6 rkl pestoa

150 g tuorejuustoa tai pehmeää vuohenjuustoa

4 kypsää tomaattia

Pyyhi ylimääräinen marinadi fileistä. Levitä pinnalle pestokastiketta ja päälle juustonokareita.

Peitä fileet tomaattiviipaleilla ja nosta leivinpaperin päälle uunipellille.

Paista uunin keskitasolla 200 asteessa noin 20 minuuttia tai kunnes broileri on kypsää.

Valmista lisäkecouscous lihan paistuessa.

Seesamicouscous

3 ½ dl couscousia

2 ½ dl vettä

1-2 tl suolaa

1 porkkana

1 paprika

1 purjo

ruoka- tai seesamiöljyä

Kuori ja pilko kasvikset. Kuullota öljyssä pannulla 5-10 minuuttia. 

Mittaa couscous kattilaan ja kiehauta vesi toisessa kattilassa. Mausta vesi suolalla. Kaada kiehuva vesi couscosille. Anna imeytyä pari minuuttia, sekoita pari kertaa.

Sekoita couscous ja kasvikset, tarkista maku. Voit lisätä suolaa tai seesamiöljyä.

Tarjoa broilerin kanssa.

Vinkki! Tämä couscous käy jäähtyneenä myös salaatiksi.

Resepti löytyy myös Soppa365:stä.

Lisää lukijoiden muistoja huomenna ja torstaina kodinkuvalehti.fi:ssä ja torstaina 18.2. ilmestyvässä Kodin Kuvalehdessä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla