Porkkanavohvelit valmistuvat helposti soseesta

Paistan vohvelit 17 vuotta sitten hankitulla raudalla. Se kuumenee polttavan kuumaksi, minkä ansiosta pinnasta tulee rapea.

Porkkanasoseesta paistetut vohvelit ovat päältä rapeita ja sisältä pehmeitä.

Raakoja kasviksia rakastava viisivuotias hurmaantui viimein myös kypsästä porkkanasta. Taikasanana toimi vohveli. Kahdeksan vohvelin satsiin upposi kilo porkkanoita ja maussa maistoi paistetun voin lisäksi selväksi porkkanan. Aikuiset söivät vohvelit murustetun fetan ja paistetun punasipulin kanssa. Lapsi dippaili vohvelisydämet puolukkahilloon.

Porkkanavohvelit

8 kpl

1 kg porkkanoita

Sisältö jatkuu mainoksen alla

3 kananmunaa

Sisältö jatkuu mainoksen alla

1 dl kaurahiutaleita

0,5 dl rypsiöljyä

suolaa

voita paistamiseen

Keitä porkkanat suolatussa vedessä kypsiksi ja surauta sauvasekoittimella soseeksi. Jäähdytä.

Sekoita soseeseen kananmunat, kaurahiutaleet, öljy ja hiukan suolaa. Surauta taikina sileäksi ja anna turvota ainakin puoli tuntia.

Kuumenna vohvelirauta. Voitele pinnat voilla ja lisää raudalle neljä nokaretta taikinaa. Paista kypsäksi. Nosta vohveli varovasti lautaselle, sillä sisus on soseen ansiosta pehmeä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla