Ihania minipullia on kiva napostella kaikissa juhlissa.
Ihania minipullia on kiva napostella kaikissa juhlissa.

Ripaus sokeria ja loraus kermaa tekevät lihapullista koukuttavan ruotsalaisia. Nämä maistuvat myös jäähtyneinä.

Lihapullat ovat arkiruuan pelastus ja juhlien noutopöydän hitti. Suosion syy lienee siinä, että lihapullia voi muunnella mielensä mukaan. Ruotsalainen tapa on erityisen hyvä, jota kannattaa kokeilla!

Kolme tärkeää maustetta – älä luista kermasta

Klassisissa ruotsalaisissa lihapullissa on kolme tärkeää maustetta: valkopippuri, suola ja sokeri. Suolaa ja sokeria laitetaan taikinaan reilusti, ja juuri se tekee mausta intensiivisen.

Ruotsalaisten lihapullien suurin salaisuus on kuohukermassa – sitä ei kannata korvata ruokakermalla tai muulla nesteellä! Kermaa laitetaan melko niukasti, jotta lihapullien rakenteesta tulee napakka. Napakkuuden takaa myös vähärasvaisempi paistijauheliha.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Kypsennä tarpeeksi kuumassa uunissa

Tästä lihapullataikinasta kannattaa pyöritellä mahdollisimman pieniä pullia suoraan leivinpaperille.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Pyörykät on helpointa kypsentää uunissa. Lihapullat pysyvät täydellisesti koossa tällä kikalla: työnnä tyhjä pelti kylmään uuniin ja kuumenna uuni 250-asteiseksi. Vetäise sitten pyörykät leivinpapereineen kuumalle pellille.

Lihapullat maistuvat jäähtyneinä. Voit myös paistaa valmiit lihapullat kevyesti pannulla ennen tarjoamista, niin ne saavat herkullisen pinnan.

Tee klassiset ruotsalaiset lihapullat tällä reseptillä:

Sisältö jatkuu mainoksen alla