Pullan leipominen onnistuu näin - katso vinkit taikinaan ja paistamiseen
Miten leivotaan onnistuneimmat pullat ja mikä voi mennä pieleen? Katso tästä ohjeet!
Miten pullat pitää paistaa?
Pullapitko paistetaan 200 asteessa uunin ala- tai keskitasolla n. 25 minuuttia.
Isot pullat paistetaan 200 asteessa uunin keskitasolla noin 18 minuuttia.
Pikkupullat 225 asteessa uunin keskitasolla 10-15 minuuttia.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Kiertoilmauunissa paistetaan noin 25 astetta normaaliuunia matalammalla lämmöllä.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Mistä johtuu, jos taikina ei nouse?
* taikinassa on liikaa jauhoja
* raaka-aineet ovat liian kylmiä
* hiiva oli liian vanhaa tai neste liian kuumaa tai kylmää.
Mistä pullat repeytyivät?
* kohotus kesti liian vähän aikaa
* uuni oli liian kuuma
* taikina oli liian kovaa.
Miksi pullat lässähtivät?
* taikina oli liian löysää
* pullat kohosivat liian pitkään
* uuni oli liian kylmä.