Vielä ehdit tehdä keksejä jouluksi, näillä ohjeilla surautat ne illalla töiden jälkeen.

Valkosuklaacookiet

noin 15 kpl

3 dl pekaanipähkinöitä
150 g valkosuklaata
150 g voita
1 dl fariinisokeria
½ dl taloussokeria
1 kananmuna
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl kanelia

Rouhi pähkinät noin neljään osaan. Leikkaa suklaa isoiksi paloiksi. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokerit. Lisää muna taikinaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Lisää keskenään sekoitetut kuiva-aineet, pähkinät ja suklaa taikinaan. Sekoita hyvin. Nosta taikinasta kokkareita uunipellille leivinpaperin päälle. Painele ne litteähköiksi kekseiksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Paista keksejä 200 asteessa uunin keskitasolla 8–10 minuuttia.

Kaura-marjakeksit

noin 30 kpl

3 dl kaurahiutaleita
100 g voita
1 dl sokeria
2 rkl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vanilliinisokeria
1 dl kuivattuja marjoja: mustikkaa ja mansikkaa

Sekoita sulatettuun rasvaan kaurahiutaleet. Yhdistä jauhot, leivinjauhe ja sokeri. Lisää kuivat aineet kaurahiutaleseokseen. Sekoita hyvin. Anna taikinan levätä 10 minuuttia.

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Nostele lusikalla taikinaa leivinpaperin päälle pellille harvakseltaan, koska kaurakeksit leviävät. Paista uunin keskitasossa 5–7 minuuttia kauniin ruskeiksi. Jäähdytä ja säilytä tiiviissä rasiassa.

Vinkki! Koristele keksit suklaaraidoilla tai kasta toinen pää sulaan suklaaseen.

 

Jos jaffakeksit ovat makuusi, kokeile vaihteeksi helppoja suklaisia appelsiiniviipaleita. Valuta lisäksi kupillinen espressoa ja nauti.

Sokeroidut appelsiinit

30–40 kpl

2 (luomu)appelsiinia
5 dl vettä
3 dl sokeria
100 g tummaa suklaata

Pese appelsiinit kuumalla vedellä. Kuivaa hedelmät ja leikkaa reilun puolen sentin paksuisiksi siivuksi. Puolita siivut.

Mittaa laakeaan kattilaan vesi ja sokeri, kuumenna kiehuvaksi ja keitä 10 minuuttia. Lisää appelsiinin siivut ja keitä hiljaa poreillen puoli tuntia. Levitä pöydälle leivinpaperiarkki, nostele reikäkauhalla pehmeät appelsiininsiivut paperille ja jätä kuivumaan kahdeksi vuorokaudeksi. Käännä viipaleita 3–4 kertaa kuivumisen aikana.

Sulata suklaa juoksevaksi liedellä vesihauteessa tai mikrossa hetki kerrallaan.  Kasta appelsiininsiivut yksi kerrallaan suklaaseen.

Vinkki! Tarjoa kirpeänmakea pikkuherkku espresson kaverina. Appelsiiniviipaleet säilyvät viikon verran.

Voit myös antaa keksiainekset lahjaksi!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla