Amerikkalainen juustokakku on tuhti ja herkullinen klassikko

Mehevästä juustokakusta riittää herkuteltavaa kymmenelle. Jos vatsa tulee täyteen, kakku pysyy hyvänä jääkaapissa useita päiviä.

New York Cheescake

Pohja
250 g Digestive-keksejä
1¼ dl voisulaa
2 rkl fariinisokeria

Täyte
600 g maustamatonta tuorejuustoa
3 dl sokeria
2 rkl vehnäjauhoja
4 munaa
1 rkl hienoksi raastettua sitruunankuorta
1 prk (200 g) ranskankermaa

Pingota leivinpaperi halkaisijaltaan 24-senttisen irtopohjavuoan pohjalle. Voitele pohja ja vuoan reunat kevyesti.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Murskaa keksit ja sekoita yhteen voisulan sekä sokerin kanssa. Painele seos vuoan pohjalle ja reunoille. Nosta jääkaappiin jähmettymään.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Sekoita tuorejuusto ja sokeri vatkaimella. Lisää jauhot. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Lisää lopuksi sitruunankuori ja ranskankerma.Kaada täyte vuokaan pohjan päälle.

Paista kakkua 175 asteessa uunin alatasolla noin tunti. Jäähdytä kakku, peitä foliolla ja anna vetäytyä jääkaapissa yön yli.

Vinkki! Tarjoa kakku vadelmakastikkeen kanssa. Sulata 500 grammaa pakastevadelmia. Jos käytät ulkomaisia vadelmia, kuumenna ne ennen käyttöä. Painele marjat lusikalla tiheäsilmäisen siivilän läpi, jolloin siemenet jäävät siivilään. Notkista kastiketta hieman vedellä ja makeuta sokerilla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla