Se on sillä sipuli ja juustoleipä päälle!
Sipulikeiton voi kätevästi valmistaa jo edellisenä päivänä, sillä keiton maku vain paranee odottaessa. Tarjoa keiton lisänä juustolla kuorrutettuja leipiä.
Sipulikeitto
4–6 annosta
800 g sipulia
2 valkosipulinkynttä
50 g voita
1 ½ rkl vehnäjauhoja
1 l vettä
2 ½ dl ykkösolutta
2 lihaliemikuutiota
suolaa
jauhettua valko- tai mustapippuria
Kuorrutus
4 viipaletta paahto- tai maalaisleipää
voita voiteluun
100 g voimakasta juustoa raastettuna (esim. gruyère)
timjamia koristeluun
Kuori sipulit ja valkosipulit. Halkaise sipulit ja leikkaa ohuiksi siivuiksi.
Kuullota sipuleita pienellä lämmöllä voissa kattilassa noin 20 minuuttia, kunnes ne ovat pehmeitä. Älä ruskista.
Ripottele vehnäjauhot sipuleiden päälle siivilän läpi. Sekoita.
Kaada kattilaan vähän kuumaa vettä ja sekoita sen verran, että jauhot eivät jää paakuiksi. Lisää loppu vesi ja olut. Murenna lihaliemikuutiot sekaan.
Anna keiton kiehua pienellä lämmöllä 30–45 minuuttia.
Mausta lopuksi pippurilla ja lisää tarvittaessa suolaa.
Levitä leipäviipaleet uunipellille leivinpaperin päälle. Voitele leivät ja peitä juustoraasteella.
Paista leipiä uunin ylätasolla grillivastusten alla, kunnes juusto sulaa ja leivät ovat rapeita.
Annostele keitto lautasille ja laita jokaisen annoksen päälle rapea juustoleipä. Tarjoa heti.