Anna sipulikeiton hautua kunnolla ja nauti keiton lempeästä mausta

Se on sillä sipuli ja juustoleipä päälle!

Sipulikeiton voi kätevästi valmistaa jo edellisenä päivänä, sillä keiton maku vain paranee odottaessa. Tarjoa keiton lisänä juustolla kuorrutettuja leipiä.

Sipulikeitto

4–6 annosta

800 g sipulia 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

2 valkosipulinkynttä 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

50 g voita 

1 ½ rkl vehnäjauhoja 

1 l vettä

2 ½ dl ykkösolutta

2 lihaliemikuutiota

suolaa 

jauhettua valko- tai mustapippuria 

Kuorrutus 

4 viipaletta paahto- tai maalaisleipää

voita voiteluun

100 g voimakasta juustoa raastettuna (esim. gruyère)

timjamia koristeluun 

Kuori sipulit ja valkosipulit. Halkaise sipulit ja leikkaa ohuiksi siivuiksi.

Kuullota sipuleita pienellä lämmöllä voissa kattilassa noin 20 minuuttia, kunnes ne ovat pehmeitä. Älä ruskista.

Ripottele vehnäjauhot sipuleiden päälle siivilän läpi. Sekoita.

Kaada kattilaan vähän kuumaa vettä ja sekoita sen verran, että jauhot eivät jää paakuiksi. Lisää loppu vesi ja olut. Murenna lihaliemikuutiot sekaan.

Anna keiton kiehua pienellä lämmöllä 30–45 minuuttia. 

Mausta lopuksi pippurilla ja lisää tarvittaessa suolaa.

Levitä leipäviipaleet uunipellille leivinpaperin päälle. Voitele leivät ja peitä juustoraasteella.

Paista leipiä uunin ylätasolla grillivastusten alla, kunnes juusto sulaa ja leivät ovat rapeita.

Annostele keitto lautasille ja laita jokaisen annoksen päälle rapea juustoleipä. Tarjoa heti.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla