Aronialihapata

Marja-aronian hapokkuus mureuttaa ja maustaa lihan viinin tapaan.

6 annosta

600 g naudan sisäpaistia

3 pientä sipulia

Sisältö jatkuu mainoksen alla

2 valkosipulia

Sisältö jatkuu mainoksen alla

2 porkkanaa

2 sellerinvartta

1 oksa rosmariinia

4 rkl vehnäjauhoja

½ tl suolaa

½ tl mustapippuria

3 rkl oliiviöljyä

4 rkl + 4 dl vettä

1 ½ dl persiljan lehtiä ja varsia

4 dl aroniamarjoja

1 lihaliemikuutio

400 g pieniä perunoita

Ota liha huoneenlämpöön puoleksi tunniksi ennen ruuan valmistusta.

Kuutioi liha. Kuori sipulit ja viipaloi isoiksi paloiksi. Kuori ja viipaloi valkosipulit, porkkanat ja sellerinvarsi. Hienonna rosmariininoksa niin, että yrttiä on puoli ruokalusikallista.

Laita jauhot pussiin. Sekoita joukkoon suola, pippuri ja rosmariini. Lisää lihapalat ja ravistele pussia niin, että jauhot peittävät lihat kauttaaltaan.

Kuumenna öljy pannulla ja ruskista lihoja kolme minuuttia. Lisää sipuli ja valkosipuli, porkkanat ja sellerit. Lisää neljä ruokalusikallista vettä. Hauduta kannen alla 5–8 minuuttia.

Leikkaa persiljan lehdet irti varsista. Kun sipuli on karamellisoitunut, lisää pannulle 3 dl aronioita, persiljanvarret, jauhopussiin jääneet jauhot ja lihaliemikuutio. Kaada päälle sen verran vettä, että lihat peittyvät. Kiehauta ja laske lämpöä.

Lisää perunat ja kypsennä kaksi tuntia hiljaisella lämmöllä.

Viimeistele lopuksi pata persiljanlehdillä ja desilitralla tuoreita marjoja.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla