Baklava
Ainekset
Työvaiheet
- Lämmitä uuni 175 asteeseen. Tee kostutus. Sekoita kattilassa sokeri, vesi, sitruunamehu ja neilikka. Kuumenna seos ja anna sen poreilla hiljaa noin 10 minuuttia. Lisää lopuksi hunaja ja nosta siirappi jäähtymään.
- Sulata voi. Voitele uunivuoka (noin 25 x 35 cm) muutamalla ruokalusikallisella voisulaa ja laita loppu voi hetkeksi sivuun.
- Levitä filotaikinapaketti auki työpöydälle. Peitä levyt kostealla keittiöpyyhkeellä. Taita yksi taikinalevyistä kaksin kerroin ja nosta vuokaan. Leikkaa tarvittaessa reunoja saksilla, jotta pala mahtuu vuokaan juuri sopivasti. Voitele taikinalevy voisulalla. Nosta levyn päälle uusi kaksin kerroin taitettu levy. Voitele levy jälleen voilla. Ripottele vuokaan noin 1 dl mantelirouhetta sekä hiukan kanelia. Nosta päälle kaksi kappaletta kaksin kerroin taitettua taikinalevyä, jotka molemmat on voideltu voisulalla. Levitä väliin jälleen manteleita sekä kanelia ja jatka, kunnes kaikki taikinalevyt on käytetty.
- Voitele baklavan pinta voisulalla. Leikkaa päällimmäinen levy terävällä veitsellä varovasti neliöiksi. Paista baklavaa uunin keskitasolla 30 minuuttia. Laske lämpö 150 asteeseen ja jatka paistamista vielä noin 30 minuuttia. Peitä baklava foliolla tai leivinpaperilla, jos pinta tummuu liikaa.
- Leikkaa baklava vuoassaan neliöiksi pohjaan saakka ja kaada siirappi baklavan päälle. Peitä kelmulla ja anna vetäytyä jääkaapissa vähintään 2 tuntia. Tarjoa kahvin kanssa.
reilu leipomo myy parasta baklavaa Tampereella <3