Nämä muffinit syntyvät melkein tyhjästä. Hyvän maun salaisuus on pari pöydälle unohtunutta banaania.
Mustaakin mustempi banaani, mikä ihana tekosyy! Nämä vadelma-banaanimuffinit syntyvät nopeasti, kun kahvi tai tee kaipaa kaveria. Leipominen ei vie paljon aikaa eikä tyhjennä kaappeja.
Älä anna arkisen ulkonäön pettää: makean banaanin ja kirpeiden marjojen ansiosta nämä muffinit eivät tarvitse kuorrutteita.
Vadelma-banaanimuffinit
100 g voita tai margariinia
1,5 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
2 munaa
2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 banaania
1 dl vadelmia (tai mustikoita tai punaherukoita)
Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Jaa muffinipellille 12 paperista muffinivuokaa.
Vaahdota pehmeä margariini, sokeri ja munat kuohkeaksi vaahdoksi.
Yhdistä jauhot ja leivinjauhe. Sekoita ne taikinaan vain sen verran, että taikina on tasaista.
Murskaa banaani haarukalla. Sattumiakin saa jäädä.
Lisää banaani ja marjat taikinaan rennosti käännellen. Tuoreet ja jäiset marjat käyvät yhtä hyvin.
Jaa taikina kahdella lusikalla muffinivuokiin. Jätä kohoamisvaraa. Taikinasta tulee noin 15 muffinia.
Paista muffineita uunissa 25 minuuttia.
Leipominen on nopeaa, mutta syöminen on melkein vielä nopeampaa.