4 hengelle
3 valkosipulinkynttä
2 pientä kesäkurpitsaa
1 rkl rypsiöljyä
1 prk ruokakermaa (esim. Valion Kolme juustoa, rasvaa 10%)
1 tl kasvisfondia
1 prk (250 g) raelevitettä (Ingman)
1 ruukku basilikaa
rouhittua mustapippuria
400 g täysjyväpastaa, kuten spagettia
---
1. Kuori ja viipaloi valkosipulit. Leikkaa kesäkurpitsa ohuiksi viipaleiksi. Kuullota niitä pannulla öljyssä, kunnes kesäkurpitsat ovat pehmeitä. Varo, etteivät valkosipulit pala.
Kaada joukkoon ruokakerma ja fondi. Anna seoksen kiehahtaa.
2. Lisää kastikkeeseen juuri ennen tarjoilua raelevite, basilikanlehdet ja rouhittu mustapippuri.
3. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta vesi pois. Yhdistä pasta ja kastike.
Vinkki! Valitse pastaan pieniä kesäkurpitsoja. Niissä on enemmän makua ja pienistä kesäkurpitsoista saa kauniita paloja.