Broileri-couscoussalaatti

10 hengelle osana noutopöytää

5 dl couscousryynejä
5 dl vettä
1 kana- tai kasvisliemikuutio
2–3 sitruunan mehu
600 g broilerin rintafileetä
2–3 isoa punasipulia
500 g kirsikkatomaatteja
300–400 g vuohenjuustoa
4 kypsää persikkaa
(1 l mansikoita)

---

 

1. Kiehauta vesi ja liemikuutio. Nosta kattila liedeltä, katkaise virta ja lisää couscousryynit koko ajan sekoittaen. Lisää voi, nosta kattila takaisin lämpimälle liedelle ja hämmennä seosta 3–4 minuuttia, kunnes ryynit ovat kuivahtaneet ja irtonaisia. Purista sitruunoiden mehu joukkoon ja sekoita.

2. Paista broilerifileisiin ruskea pinta ja hauduta ne kypsiksi kannen alla. Jäähdytä hetki ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Nosta viipaleet lautaselle, jolla on sitruunamehua ja suolaa. Anna maustua ensin toiselta, sitten toiselta puolelta.

3. Kuori sipulit ja leikkaa ohuiksi siivuiksi. Halkaise kirsikkatomaatit. Jos haluat, ruskista nekin nopeasti pannulla pienessä öljymäärässä. Leikkaa vuohenjuusto viipaleiksi ja jokainen viipale neljään osaan. Halkaise persikat, poista kivet ja leikkaa viipaleiksi.

4. Sekoita kaikki aineet salaatiksi. Maista ja lisää halutessasi suolaa tai sitruunamehua.

Vinkki! Voit sekoittaa salaatille erillisen kastikkeen ruokajogurtista, suolasta, hunajasta ja sitruunamehusta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Teksti Kiia Renko, kuva Arto Vuohelainen

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla