10 leivosta
400 g lehti- tai voitaikinalevyjä
1 keltuainen
Täyte
1 punasipuli
3 rkl balsamiviinietikkaa
1 rkl hunajaa
½ tl suolaa
Pinnalle
150 g buffalomozzarellaa
80 g ilmakuivattua kinkkua
1 ruukku tuoretta basilikaa
---
1. Levitä jäiset voitaikinalevyt leivinpaperin päälle uunipellille. Anna sulaa noin 30 minuuttia. Leikkaa levyt kahteen osaan ja voitele keltuaisella. Kypsennä 225-asteisen uunin keskitasolla
2. 12 minuuttia, kunnes levyt ovat lehteviä ja kauniin kullanruskeita.
3. Kuori ja leikkaa punasipuli ohuiksi renkaiksi.
4. Sekoita balsamiviinietikka, hunaja ja suola kulhossa. Lisää sipulirenkaat joukkoon ja anna marinoitua noin 20 minuuttia.
5. Paina voitaikinaleivospohjia keskeltä aavistuksen sisään.
6. Levitä päälle marinoituja puna-sipulirenkaita, ilmakuivattua kinkkua, buffalomozzarellaa ja tuoretta basilikaa. Tarjoile heti.
Vinkki!
Mozzarella on alun perin valmistettu vesipuhvelin maidosta, mutta nykyisin useimmiten lehmänmaidosta. Ohjeessa voi käyttää kumpaa tahansa mozzarellajuustoa.
Teksti: Suvi Rüster, kuva: Nico Backström