Fenkoli-kalakeitto

3-4 hengelle

1 fenkoli
6 perunaa
1 pieni purjo
1 valkosipulinkynsi
2 rkl öljyä
1 tlk (400 g) kuorittuja tomaatteja
1 l kasvis- tai kalalientä
1 rkl kapriksia
200 g graavilohta
3 rkl hienonnettua tuoretta tilliä

---

 

Paloittele fenkoli. Kuori ja kuutioi perunat. Halkaise purjo, huuhtaise se ja viipaloi ohuehkoiksi paloiksi. Kuori ja viipaloi valkosipuli. Kuullota kasviksia öljyssä kattilassa muutama minuutti.

Kuutioi tomaatit ja kaada ne kattilaan liemineen. Lisää joukkoon kasvisliemi. Anna seoksen kiehahtaa. Keitä kannen alla keskilämmöllä noin 20 minuuttia.

Leikkaa graavilohi muutaman sentin kokoisiksi viipaleiksi. Lisää ne kattilaan kapristen kanssa. Keitä noin 5 minuuttia. Lisää valmiiseen keittoon hienonnettu tilli.

Vinkki! Voit korvata fenkolin esimerkiksi porkkanalla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla