Gluteenittomat muffinit valmistetaan riisi- ja hasselpähkinäjauhoista.
Nämä syksyiset muffinit maustetaan kanelilla, inkiväärillä, kardemummalla ja muskottipähkinällä. Omena ja porkkana lisätään raasteena. Muffinien herkullinen kuorrutus sekoitetaan halvasta ja tuorejuustosta.
Gluteenittomat omena-porkkanamuffinit
12 kpl
Taikina
140 g suolatonta voita
2 dl ruskeita riisijauhoja
1 ¼ dl hasselpähkinäjauhoja
2 rkl tapiokatärkkelystä
1 ½ tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
½ tl kanelia
¼ tl jauhettua inkivääriä
ripaus muskottipähkinää
ripaus kardemummaa
2 munaa
70 g muscavadosokeria
¾ dl siirappia tai vaahterasiirappia
1 tl vaniljauutetta tai 1 tl vaniljasokeria
3 pientä porkkanaa
1 iso vihreä omena
Kuorrutus
1 prk (200 g) maustamatonta tuorejuustoa
75 g halvaa
2 rkl sitruunamehua
2 rkl tomusokeria
Kuumenna uuni 180 asteeseen.
Sulata voi kattilassa. Anna sen ruskistua kauniin ruskeaksi, mutta varo polttamasta. Kun tuoksu on pähkinäinen, nosta sivuun liedeltä.
Sekoita kulhossa kaikki kuivat aineet.
Yhdistä toisessa kulhossa jäähtynyt voi, munat ja sokerit.
Lisää kuivat aineet voi-munaseoksen joukkoon.
Kuori ja raasta porkkanat ja omena. Lisää raasteet taikinan joukkoon.
Lusikoi taikinaa voideltuun muffiinivuokaan tai laita pohjalle muffinipaperi.
Paista uunissa noin 20 minuuttia. Jäähdytä.
Valmista kuorrutus. Sekoita tuorejuustoa notkeammaksi. Hienonna halva. Lisää tuorejuuston joukkoon halva, sitruunamehu ja tomusokeri. Sekoita tasaiseksi.
Levitä muffinien päälle. Koristele hienolla porkkanaraasteella.