Granola

Makea ja rapea paahdettu mysli eli granola on loistava alku aamulle.

6 ½ dl kaurahiutaleita
1 tl suolaa
1 tl kanelia
4 rkl rypsi- tai auringonkukkaöljyä
vajaa 1 dl hunajaa
vajaa 1 dl muscovadosokeria
1 tl vaniljasokeria
1 dl manteleita
1 dl kokonaisia hasselpähkinöitä
2 dl pilkottuja kuivia hedelmiä (ananasta, banaania, omenoita, rusinoita)

Lämmitä uuni 175 asteeseen. Sekoita kaurahiutaleet, suola ja kaneli isossa kulhossa. Kaada öljy, hunaja ja sokerit toiseen kulhoon ja sekoita, kunnes sokeri on sulanut. Yhdistä hiutaleet ja hunaja-sokeriseos. Sekoita hyvin.

Kaada seos leivinpaperilla päällystetylle uunipellille ja paista 10 minuuttia. Ota uunipelti ulos ja hienonna kauraseosta lusikalla tai kauhalla. Lisää mantelit joukkoon ja paista taas 10 minuuttia. Sekoita jälleen. Lisää joukkoon hasselpähkinät. Paista vielä 10 minuuttia. Tarkkaile, ettei mysli tummu liikaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Anna kauraseoksen jäähtyä. Lisää jäähtyneeseen seokseen kuivatut hedelmät ja sekoita hyvin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Säilytä granolaa ilmatiiviissä astiassa. Nauti jogurtin tai maidon kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla