Tavallisia appelsiineja maukkaammat veriappelsiinit sopivat hyvin uuniin fetan kaveriksi. Veriappelsiinien sesonki alkaa vuodenvaihteessa.
Tavallisia appelsiineja maukkaammat veriappelsiinit sopivat hyvin uuniin fetan kaveriksi. Veriappelsiinien sesonki alkaa vuodenvaihteessa.

Helppo uunifeta on ylivoimainen arjen sujuvoittaja. Tässä maukkaassa versiossa tomaattien seuraan liittyvät veriappelsiinit ja oliivit.

Tammikuu on veriappelsiinin ystävien odotetuin aika. Sesonkina tekisi mieli syödä kilo appelsiineja joka päivä. Veriappelsiinit ilmestyvät kauppoihin vuodenvaihteessa, ja lyhyestä satokaudesta kannattaa ottaa kaikki irti.

Veriappelsiinin suosio perustuu siihen, että se on usein tavallista appelsiinia mehukkaampaa ja makeampaa. Kuoret ja kalvotkin ovat ohuemmat. Muun hyvän lisäksi veriappelsiinissa on myös enemmän C-vitamiinia kuin tavallisessa. 

Appelsiini sopii tietysti aamiaismehuun ja jugurtin sekaan, mutta sitä kannattaa käyttää myös ruuanlaittoon. Helppo ja nopea appelsiini-uunifeta maistuu raikkaan salaatin ja maalaisleivän kanssa. Voit myös keittää kaveriksi pastaa, riisiä tai ateriajyviä. 

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Veriappelsiini-uunifeta

4 annosta | 30 min

4 veriappelsiinia

4 valkosipulinkynttä

400 g kirsikkatomaatteja

1 sitruuna

2 pkt (á 200 g) fetaa

2 dl mustia oliiveja

1 dl oliiviöljyä

1 tl oreganoa

½ tl suolaa

¼ tl mustapippuria

1 ruukku herneenversoja

 

Kuori appelsiinit niin, että myös kalvot hedelmälohkojen ympäriltä irtoavat. Leikkaa hedelmäliha lohkoiksi. Kuori ja hienonna valkosipulit. Halkaise tomaatit. Halkaise sitruuna. Valuta fetat.

Laita hedelmät, tomaatit, valkosipuli, oliivit, öljy ja mausteet uunivuokaan. Sekoita hyvin. Lisää fetat ja sitruunanpuolikkaat pinnalle.

Kuumenna uuni 225 asteeseen. Laita vuoka uuniin 25 minuutiksi. Ota vuoka uunista ja purista kypsyneiden sitruunoiden mehu paistokseen. Tarjoile herneenversojen kanssa.

 

Veriappelsiinistä syntyvät myös herkulliset possu-appelsiinitacot sekä ihanan raikas veriappelsiinimocktail. Lue koko juttu Kodin Kuvalehdestä 1/2024. Tilaajana voit lukea sen myös täältä. Jos et ole vielä tilaaja, kokeile Digilehdet.fi-palvelua.

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla