Isälle kelpaavat spelttiletut

Isänpäivänä iskä ansaitsee herkullisen aamupalan. Päivänsankari saa juhlan kunniaksi höyryäviä spelttilettuja.

Spelttiletut & sitruunatahna

12 pikkulettua

Sitruunatahna

1 dl sitruunamehua

Sisältö jatkuu mainoksen alla

¾ dl hillosokeria

Sisältö jatkuu mainoksen alla

¾ dl sokeria

1 tl sitruunaraastetta

3 keltuaista

50 g voita

Letut

1 ¾ dl spelttijauhoja

1 tl sokeria

1 ¼ tl leivinjauhetta

hyppysellinen suolaa

1 ½ dl maitoa

1 muna

voita paistamiseen

Lisäksi

1 tl vaniljasokeria

2 dl kreikkalaista jugurttia

2–3 dl tuoreita marjoja

Tee ensin sitruunatahna. Pese sitruuna hyvin, raasta ja puserra mehu.  Laita kattilaan sitruunamehu, sokerit, sitruunaraaste ja keltuaiset.

Sekoita seosta koko ajan vispilällä, kunnes se kiehahtaa. Anna seoksen kiehua viitisen minuuttia.

Lisää voi pieninä nokareina koko ajan vispilällä sekoittaen.

Kaada kulhoon, peitä ja anna jäähtyä jääkaappikylmäksi.

Tee lettutaikina. Sekoita jauhot, sokerit ja leivinjauhe ja suola kulhossa. Tee keskelle kolo.

Sekoita toisessa kulhossa maito ja muna. Lisää ne jauhojen joukkoon.

Anna taikinan levätä 10 minuuttia. Paista letut voissa lettupannulla kypsiksi.

Sekoita vaniljasokeri jugurttiin. Tarjoa lämpimiä lettuja sitruunatahnan, jugurtin ja marjojen kanssa.

Vinkki!

Lettujen kanssa maistuvat myös hillot, hedelmät, kermavaahto, pähkinärouhe tai suolaiset täytteet.

Raikas sitruunatahna sopii myös kakkujen ja pikkuleipien täytteeksi. Tee se jo tarjoilua edeltävänä päivänä valmiiksi kylmään.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla