Jähmetä jääkaapissa ja muista esipaistaa – näin leivot täydellisen suolaisen piiraan

Kunhan pohja on kunnossa, täytteeksi kelpaavat niin kasvisten jämät kuin juustonkannikkaat.

Jähmetä jääkaapissa

Taputtele tai kauli pohjataikina voidellun piirasvuoan pohjalle ja reunoille. Pistele pohjaa haarukalla ja nosta jähmettymään jääkaappiin vähintään puoleksi tunniksi. Kylmä taikina pysyy esipaistettaessa vuoan reunoilla eikä valahda sen pohjalle.

Muista esipaistaa

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Jos ladot täytteet esipaista­mattomalle piirakkapohjalle, pohjataikina jää raa’an oloiseksi.­ Muista siis esipaisto! Paista viilentynyttä piiraspohjaa­ 200-asteisen uunin alatasolla 12 minuuttia ennen täyttämistä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Opettele täytteen kaava

Suolaisen piirakan täyte mehevöityy kerma-munaseoksella. Kaava on yksinkertainen: yksi muna yhtä desiä kermaa kohden. Tavanomaiseen pyöreään piiraaseen tarvitset kaksi desiä kermaa ja kaksi munaa. Lisää ripaus suolaa ja mustapippuria sekä muita sopivia mausteita.

Uutta twistiä pohjaan

Rouheampi

Pähkinät ja siemenet tuovat ihanaa rapeutta suolaisen piirakan pohjaan. Lisää pohjataikinaan desilitra rouhittuja pähkinöitä tai kokonaisia auringonkukan- tai kurpitsansiemeniä.

Mehevämpi

Juustoraaste mehevöittää ja maustaa piirakkapohjaa. Kokeile taikinassa hienoksi raastettua parmesaania tai cheddaria. Lisätyn suolan voi silloin jättää taikinasta pois.

Ton-ton

Suolaisen piirakan voi helposti muuntaa erikoisruokavalioihin sopivaksi. Keliaakikoille sopivan pohjan saat korvaamalla vehnäjauhon samalla määrällä gluteenitonta jauhoseosta. Maidottomassa piirakassa voi on vaihdettava maidottomaan margariiniin sekä kerma ja juusto esimerkiksi soija- tai kaurakermaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla