4–6 annosta
1 kg luutonta lampaanlihaa
Jogurttimarinadi
2½ dl kreikkalaista tai turkkilaista maustamatonta jogurttia
1 murskattu valkosipulinkynsi
1 tl tuoretta raastettua inkivääriä
1 tl juustokuminaa eli jeeraa
1 tl jauhettua korianteria
1 tl neilikkaa
Kastike
½ keltasipuli
100 g valkosipulia
1 tl raastettua tuoretta inkivääriä
1 tl korianteria
1 tl juustokuminaa eli jeeraa
ripaus kurkumaa
200 g tomaattipyreetä
1 tl kardemummaa
2 tl suolaa
5 dl vettä
öljyä kuullottamiseen
---
1. Siisti liha ja kuivaa lihan pinta. Leikkaa reiluiksi kuutioiksi ja laita kulhoon. Sekoita toisessa kulhossa keskenään kaikki marinadiainekset. Kaada seos
lihapalojen joukkoon ja sekoita hyvin. Peitä kulho ja nosta lihat
jääkaappiin maustumaan mielellään yön ajaksi.
2. Pyyhi marinadi pois talouspaperilla ja asettele lihapalat uunipellille
leivinpaperin päälle. Kypsennä 250–300 asteessa kypsiksi eli noin 15
minuuttia. Nosta kypsät lihapalat sivuun odottamaan.
3. Valmista kastike. Kuullota kattilassa kuorittu ja silputtu keltasipuli, pieneksi silputut valkosipulinkynnet ja inkivääri. Lisää pannulle korianteri, juustokumina, kurkuma ja hetken päästä
tomaattipyree. Kuumenna sekoittaen ja lisää loput kastikkeen ainekset.
Keitä hiljalleen noin 10 minuuttia. Lisää sekaan paahdetut lammaspalat.
4. Tarjoa lampaanlihamuhennos keitetyn riisin, raikkaan salaatin, jogurttiraidan ja naan -leivän kanssa.
Teksti Marja Samuli, kuva Sanna Peurakoski, ohje Devi Sharma, ravintola Himalaya