Joulutortut

Joulutorttu on kiva leivonnainen, koska se syntyy nopeasti ja on takuuvarmasti aina hyvää.

Rahkavoitaikina
1 prk (250 g) maitorahkaa
250 g voita
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Koristeluun
1 kananmuna
200 g paistonkestävää omena- tai luumumarmeladia
tähtianiksia tai kanelitankoja
(pähkinärouhetta)
1 omena
(tomusokeria)

---

1. Valuta maitorahkaa siivilässä 5 minuuttia. Sekoita pehmeän voin kanssa.

2. Lisää jauhot, joihin leivinjauhe on sekoitettu. Sekoita kaikki aineet mahdollisimman nopeasti tasaiseksi taikinaksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

3. Muotoile taikina litteäksi, suorakaiteen malliseksi palaksi ja kääri tiiviisti kelmuun. Anna vetäytyä jääkaapissa 30-60 minuuttia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

4. Kauli taikina jauhotetulla työpöydällä ohueksi levyksi ja leikkaa taikinapyörällä noin 8-9 sentin kokoisia neliöitä.

5. Sutaise pullasudilla vähän vatkattua munaa joka toiseen kulmaan ja paina voidellut kulmat tiukasti kiinni tortun keskustaan, kaikki kulmat päällekkäin.

6. Voitele tortut munalla ja lisää lusikallinen marmelaadia keskelle.

7. Paista 225 asteessa uunin keskitasolla noin 10-15 minuuttia uunin tehosta riippuen.

8. Koristele lopuksi tähtianiksella tai kanelitangolla. Voit sirotella halutessasi tortun päälle myös tomusokeria.

 

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla