Koristele karpaloglögi tikkuun pujotetuilla marjoilla ja rosmariinilla.
Koristele karpaloglögi tikkuun pujotetuilla marjoilla ja rosmariinilla.

Nauti karpalo-rosmariiniglögi alkoholittomana tai terästettynä. Seuraksi sopivat mausteiset pähkinät.

Karpalo-rosmariiniglögi

16 annosta, 30 min

1 plo (½ l) sokeroimatonta karpalotäysmehua

2 l vettä

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

3 dl muscovadosokeria

Sisältö jatkuu mainoksen alla

10 kokonaista neilikkaa

3 kanelitankoa

2 tähtianista

3 rosmariinin oksaa

Lisäksi: karpaloita, rosmariinin oksia

  1. Lisää ainekset kattilaan. Hauduta kannen alla puoli tuntia tai pidempään. Siivilöi juoma.
  2. Tarjoa höyryävänä. Koristele mukilliset karpaloilla ja rosmariinin oksilla.

Vinkki! Voit käyttää glögiin myös tavallista sokeria. Jos haluat terästää juoman, lisää tilkka Jaloviinaa.

Maustepippuripähkinät

pellillinen | 15 min

2 ps (á 175 g) pähkinäsekoitusta

½ dl siirappia

¾ tl maustepippuria

¾ tl suolaa

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
  2. Levitä pähkinät pellille leivinpaperin päälle.
  3. Valuta päälle siirappi. Ripottele pippuri ja suola.
  4. Paahda pähkinöitä uunissa noin 10 minuuttia.
  5. Murra jäähtynyt pähkinälevy pienempiin paloihin.
  6. Tarjoile glögin kanssa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla