
Nauti karpalo-rosmariiniglögi alkoholittomana tai terästettynä. Seuraksi sopivat mausteiset pähkinät.
Karpalo-rosmariiniglögi
16 annosta, 30 min
1 plo (½ l) sokeroimatonta karpalotäysmehua
2 l vettä
3 dl muscovadosokeria
10 kokonaista neilikkaa
3 kanelitankoa
2 tähtianista
3 rosmariinin oksaa
Lisäksi: karpaloita, rosmariinin oksia
- Lisää ainekset kattilaan. Hauduta kannen alla puoli tuntia tai pidempään. Siivilöi juoma.
- Tarjoa höyryävänä. Koristele mukilliset karpaloilla ja rosmariinin oksilla.
Vinkki! Voit käyttää glögiin myös tavallista sokeria. Jos haluat terästää juoman, lisää tilkka Jaloviinaa.
Maustepippuripähkinät
pellillinen | 15 min
2 ps (á 175 g) pähkinäsekoitusta
½ dl siirappia
¾ tl maustepippuria
¾ tl suolaa
- Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
- Levitä pähkinät pellille leivinpaperin päälle.
- Valuta päälle siirappi. Ripottele pippuri ja suola.
- Paahda pähkinöitä uunissa noin 10 minuuttia.
- Murra jäähtynyt pähkinälevy pienempiin paloihin.
- Tarjoile glögin kanssa.