Ilmakuivattuun kinkkuun kääräistyt broilerifileet kypsyvät juurespedillä.
Juures-broileripelti
6 annosta, valmistusaika noin 50 min
- 6 broilerifileetä
- 1 tl suolaa
- ripaus mustapippuria rouhittuna
- 6 rosmariinin oksaa
- 12 viipaletta ilmakuivattua kinkkua
Juurekset
- 500 g porkkanaa
- 500 g palsternakkaa
- 500 g lanttua
- 3 punasipulia
- 0,75 dl rypsiöljyä
- 1 tl suolaa
- ripaus mustapippuria rouhittuna
- rosmariinin oksia
Tarjoiluun
- valkosipulimajoneesia
Valmistele juurekset. Pese ja kuori porkkana, palsternakka ja lanttu. Kuutioi juurekset suupalan kokoisiksi paloiksi.
Kuori ja lohko sipulit. Siirrä ainekset leivinpaperin päälle uunipellille tai isoon vuokaan. Kaada joukkoon öljy ja ripota suola ja pippuri. Sekoita öljy ja mausteet juureksiin. Katko lopuksi joukkoon muutama rosmariinin oksa.
Kuivaa broilerifileiden pinnat talouspaperilla. Ripottele fileille suolaa ja pippuria. Aseta kunkin fileen päälle rosmariinin oksa ja kääri jokainen filee kahteen kinkkuviipaleeseen. Nosta broilerikääreet juuresten päälle.
Kypsennä ruokaa 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia, kunnes broileri ja juurekset ovat kypsiä.
Tarjoa ruoka esimerkiksi valkosipulimajoneesin kera.
Vinkki! Voit kääriä broilerifileet myös pekoniviipaleisiin. Juuresten joukkoon voit lisätä muutaman paloitellun perunan, jolloin ateriasta tulee ruokaisampi.