noin 16 kpl
1 sipuli
150 g palsternakkaa
100 g lanttua
2 keitettyä tai raakaa perunaa
2 kananmunaa
1 dl kaurahiutaleita
1 dl (täysjyvä)vehnäjauhoja
1 dl maitoa
noin 100 g vuohenjuustoa (esim. Sainte Maure)
½ tl suolaa
¼ tl jauhettua valkopippuria
1 rkl silputtua tuoretta rakuunaa tai oreganoa
Paistamiseen
rasvaa (öljyä, voita tai margariinia)
---
1. Kuori sipuli, juurekset ja perunat. Raasta hienoksi raasteeksi. Sekoita joukkoon munat, kaurahiutaleet, jauhot ja maito. Murustele vuohenjuusto taikinaan ja lisää suola, pippuri sekä rakuuna.
2. Kuumenna hiukan rasvaa ohukaispannun syvennyksissä tai paistinpannulla.
Lusikoi pari ruokalusikallista raasteseosta joka pihviä kohti ja painele lusikalla hiukan ohuemmaksi.
3. Paista pihvit miedolla lämmöllä kauniin ruskeiksi kummaltakin puolelta. Tarjoa esimerkiksi puolukkasurvoksen kanssa.
Teksti Marita Suontausta, kuva Arto Vuohelainen