Karitsan paahtopaistia punasipuli-balsamicomarinadissa

4–6 annosta

4 (noin 700 g) karitsan pientä paahtopaistia
1 tl suolaa
1 tl hienonnettua mustapippuria

Marinadi
3 rkl oliiviöljyä
3 rkl balsamiviinietikkaa
2 rkl hunajaa
½ tl suolaa
1 tl kuivattua timjamia
1 tähtianis
1 pieni punasipuli

---

 

1. Ota jäiset paahtopaistit jääkaappiin sulamaan vuorokautta ennen valmistamista. Kun paahtopaistit ovat sulaneet, nosta ne huoneenlämpöön noin tunti ennen valmistamista.

2. Ruskista paahtopaistit kevyesti kuumalla pannulla kauniin ruskeiksi. Hiero paistien pinnalle suolaa ja mustapippuria. Nosta paistit uunivuokaan. Pistä isoimpaan paisteista lihanpaistomittari. Kypsennä uunissa 175 asteessa 25–30 minuuttia, kunnes lihan sisälämpö on 60 astetta.

3. Kääräise paistit alumiinifolion sisälle vetäytymään noin 15 minuutiksi. Leikkaa paistit mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi terävällä veitsellä.

4. Valmista marinadi. Sekoita oliiviöljy, balsamiviinietikka, hunaja, suola, timjami ja tähtianis kulhossa. Kuori ja viipaloi punasipuli ohuiksi renkaiksi. Lisää karitsan paahtopaistiviipaleet ja sipulirenkaat marinadin joukkoon. Nosta kylmään ja anna maustua vähintään pari tuntia.

5. Tarjoa vaalean, tuorejuustolla voidellun leivän kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Teksti Suvi Rüster, kuva Nico Backström

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla