Karpoffee-kakku on venäläinen, kirpeämpi versio brittien makeasta banaanikakusta.
1 pkt LU Bastogne -kandikeksejä tai kaurakeksejä
70 g sulatettua voita tai margariinia
2–3 dl karpaloita
tomusokeria
1 tlk kondensoitua, makeutettua maitoa
3 dl vispikermaa
ripaus vaniljasokeria ja sokeria
Keitä maitotölkkiä 3 tuntia vedessä niin, että se on pinnan alla koko ajan ja vesi kiehuu hiljalleen. Nosta tölkki jäähtymään.
Murskaa keksit, jätä muutama koristeeksi. Lisää sulatettu voi. Painele seos leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan. Laita pohja jääkaappiin viilentymään.
Jäädytä karpaloita tunti pakastimessa. Pyörittele kohmeiset karpalot tomusokerissa. Avaa maitotölkki ja levitä kinuskiksi tiivistynyt tahna kakkupohjan päälle. Lisää 2/3 karpaloista.
Vatkaa kerma sokerilla maustettuna vaahdoksi. Levitä kermavaahto marjojen päälle. Koristele pinta lopuilla marjoilla ja keksimuruilla. Irrota irtopohjavuoan reunat varovasti ja tarjoile.
Lue myös: