Katkarapukasari

500 g kuorittuja katkarapuja
1 iso sipuli
3 valkosipulinkynttä
5-10 tippaa tabascoa
2 rkl öljyä
2 dl kuivaa valkoviiniä
2 dl vettä
2 rkl hummerifondia tai ½ kalaliemikuutio
2-3 rkl tomaattipyreetä
2-3 tl sokeria
1 rkl sitruunamehua

---

 

1. Hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet. Kiehauta miedolla lämmöllä sipulisilppu ja tabasco öljyssä padassa tai kattilassa.

2. Lisää nesteet, fondi, tomaattipyree ja sokeri. Anna kastikkeen kiehua hiljalleen noin 15 minuuttia.

3. Lisää kastikkeen joukkoon jäiset katkaravut. Kuumenna kasari nopeasti, mutta älä keitä, sillä katkaravut sitkistyvät keitettäessä.

4. Tarkista ruuan maku ja lisää lopuksi sitruunamehu. Tarjoa ruoka riisin tai patongin kera.

Vinkki! Voit valmistaa kasarin myös maustetuista katkaravuista, esim. Pirkka chili-korianteri. Jätä silloin tabasco pois. Jos kaipaat tukevampaa ruokaa, sopivat feta ja ranskankerma ihanasti ruuan päälle.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kiia Renko, kuvat Pia Inberg

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla