Kauliko jhol tarkari

4 annosta

1 (noin 400 g) kukkakaali
2 perunaa
(1-2 chiliä)
2 rkl (sinappi)öljyä
½  tl kuminansiemeniä
(1 tl (mustia) sinapinsiemeniä)
1-2 dl vettä
kourallinen tuoretta korianteria

Maustetahna
3 tomaattia
2½ cm pala tuoretta inkivääriä
1 sipuli
3 valkosipulin kynttä
½ tl kurkumaa
½ tl suolaa

---

 

1. Valmista ensin maustetahna. Nepalissa tahna soseutetaan laakealla kivellä morttelimaisesti, mutta Suomessa voit soseuttaa ainekset esimerkiksi tehosekoittimessa.

2. Paloittele huuhdeltu kukkakaali pienemmäksi. Kuori perunat ja leikkaa pieniksi paloiksi. Halkaise chilit, poista siemenet ja silppua chili, jos haluat sitä käyttää.

3. Kuumenna öljy pannulla, lisää kumina ja sinapinsiemenet. Kuullota noin minuutti.  Lisää maustetahna ja kiehauta. Laita sekaan kasvikset ja kypsennä sekoitellen, kunnes kasvikset ovat puolikypsiä. Lisää vettä sen verran että saat kastikemaisen seoksen ja anna hautua, kunnes kasvikset ovat kypsiä. Koristele tarkari tuoreella, silputulla korianterilla. Tarjoile riisin kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Teksti Marita Suontausta, kuva Jarno Kovamäki

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla