Vaahdota ihanan raikas jätski helposti sähkövatkaimella. Sattumina maistuvat tuoreet mansikat. Tätä parempaa kesäherkkua ei olekaan!

Itse tehdyssä jäätelössä on aito ja oikea mansikan maku, jota hyvin harvasta ostetusta jätskipallosta maistaa. Myös turkkilainen jugurtti raikastaa maun harvinaisen herkulliseksi. Yhtään turhaa lisäainetta ei tässä kesäherkussa ole. Et myöskään tarvitse  sähkövatkainta kummempia koneita.

Pehmeän jäätelön salaisuus on glukoosisiirappi, joka löytyy kaupan sokerihyllystä. 

 

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Mansikkajäätelö

4–6 annosta | 30 min + 5 tuntia

Sisältö jatkuu mainoksen alla

4 keltuaista

1½ dl sokeria

¾ dl glukoosisiirappia

1 tl vaniljajauhetta tai -sokeria

2 dl kuohukermaa

2 dl turkkilaista jugurttia

1 l mansikoita

(50 g valkosuklaata rouhittuna)

 

Erottele keltuaiset kulhoon. Lisää niiden joukkoon 1 dl sokeria, glukoosisiirappi ja vanilja. Vatkaa seos paksuksi vaahdoksi sähkövatkaimella.

Vaahdota toisessa kulhossa kerma. Sekoita joukkoon jogurtti. Yhdistä vaahdot.

Perkaa ja soseuta mansikat. Sekaan saa jäädä pieniä mansikanpaloja. Lisää marjoihin ½ dl sokeria.

Lusikoi kolmannes vaahdosta pakastuksen kestävään vuokaan. Levitä päälle mansikkasosetta ja halutessasi myös rouhittua valkosuklaata. Täytä vuoka kerroksittain.

Peitä rasia kannella tai foliolla. Pakasta vähintään viideksi tunniksi tai yön yli ennen tarjoilua.

 

Lisää kesäherkkuja ja paljon laadukasta lukemista löydät Kodin Kuvalehdestä 13/2021. Löydät reseptin myös digilehdestä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla