Keväinen kerroskakku raparperi-vaniljatäytteellä

Jo orvokkikakun näkeminen tekee onnelliseksi, ja syöminen vielä onnellisemmaksi!

Noin 25 annosta, valmistusaika noin 60 minuuttia


4 munan kakkupohja

4 kananmunaa

Sisältö jatkuu mainoksen alla

1 ½ dl sokeria

Sisältö jatkuu mainoksen alla

½ tl vaniljasokeria

1 ½ dl vehnäjauhoja

½ dl perunajauhoja

1 tl leivinjauhetta

6 munan kakkupohja

6 munaa

2 dl sokeria

1 tl vaniljasokeria

2 dl vehnäjauhoja

1 dl perunajauhoja

1½ tl leivinjauhetta

Täyte

4 dl kuohukermaa

1 pss (63 g) vaniljakastikeainesta (Blå Band)

2 prk (250 g) rasvatonta maitorahkaa

4 rkl sokeria

1 ½ tl vaniljasokeria

4–5 dl raparperihilloa

noin 1½ dl maitoa tai sitruunanmehua kostutukseen

Koristelu

4–5 dl kuohukermaa

sokeria

orvokkeja

OHJE:


Vaahdota erillisissä kulhoissa molempien kakkupohjien munat ja sokerit kuohkeaksi ja lisää sekaan nuolijalla nostellen keskenään sekoitetut pohjataikinan kuivat aineet.

Pingota neljän munan kakulle halkaisijaltaan 20 cm:n irtopohjavuoan pohjalle ja kuuden munan kakulle 24 cm:n irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi, voitele ja korppujauhota vuokien reunat ja kaada taikinat omiin vuokiinsa.

Paista 200 asteessa kypsäksi eli noin 20-30 minuuttia. Kakku on kypsä jos sitä puutikulla pistettäessä tikkuun ei jää taikinaa. Anna valmiiden pohjien jäähtyä ritilän päällä.

Valmista täyte yhdistämällä keskenään kerma, vaniljakastikeaines, rahka ja sokerit.

Vaahdota pintaan tuleva kerma ja mausta se sokerilla.

Leikkaa kakku leveyssuunnassa kolmeen osaan ja kostuta kakkupalat sitruunanmehulla.

Kokoa kakku levittämällä kakkupohjien väliin raparperihilloa ja kerma-vaniljaseosta.

Levitä kermavaahtoa kakun pinnalle ja sivuille. Koristele kakun pinta vielä myrkyttömillä orvokeilla.


Vinkki! Voit valmistaa yksikerroksisen kakun tekemällä vain toisen kakkupohjista. Neljästä munasta tulee noin 10 hengen kakku ja kuudesta 15 annosta. Pienennä silloin myös täytteen määrää puolella.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla