Kinkku-juustosarvet

14 - 16 kpl

4 dl maitoa
1 ps (11 g) kuivahiivaa
4 dl (puolikarkeita) vehnäjauhoja
½ muna
1 dl juustoraastetta
½ dl öljyä
½ - 1 tl suolaa
noin 4 dl sämpyläjauhoja

Täyte
noin 8 viipaletta kinkkua
noin 8 viipaletta juustoa

Voiteluun
½ muna
(seesamin- tai unikonsiemeniä)

---

 

1. Lämmitä maito reilusti kädenlämpöiseksi. Sekoita kuivahiiva vehnäjauhoihin ja vatkaa jauhoseos maitoon puuhaarukalla. Peitä kulho liinalla ja nosta lämpimään paikkaan noin 10 minuutiksi.

2. Kun taikinajuuri kuplii selvästi, riko muna lasiin, vatkaa rakenne rikki haarukalla ja valuta puolet munasta taikinajuureen. Lisää juustoraaste, öljy, suola sekä osa sämpyläjauhoista ja sekoita voimakkaasti. Lisää jauhoja hyvin alustaen, kunnes saat käsistä ja kulhosta irtoavan pehmeän taikinan.

3. Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle ja kauli noin 80 cm pitkäksi, kapeaksi levyksi.
Leikkaa levy kolmioiksi. Aseta kinkku ja juustoviipale joka kolmion pohjalle ja kääri kolmiot kärkeä kohti rullalle.

4. Nosta rullat leivinpaperoidulle pellille ja käännä sarvien kärkiä hiukan alaspäin.
Kohota liinan alla kaksinkertaisiksi, noin 20 minuuttia. Voitele sarvet munalla ja ripottele pinnalle halutessasi siemeniä.

5. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla 10 - 15 minuuttia, kunnes sarvet ovat kauniin ruskeita.

Vinkki! Täytä sarvet juustoraasteella ja kinkkusuikaleilla viipaleiden sijaan. Kuivahiivan tilalla voit käyttää ½ pkt eli 25 g tuorehiivaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Teksti Marita Suontausta, kuva Pia Inberg

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla