Kookos-vaniljakierrepullat

25-30 pikkupullaa

Pullataikina


5 dl maitoa
(1 muna)
1 ½ dl sokeria
2 rkl kardemummaa
2 tl suolaa
50 g hiivaa
noin 15 dl vehnäjauhoja
150 g huoneenlämpöistä voita tai margariinia tai 1½ dl juoksevaa margariinia

Täyte
2 dl vaniljakreemijauhetta
5 dl vettä
2 dl kookoshiutaleita

Voiteluun
1 muna

Pinnalle
kookoshiutaleita ja raesokeria

---

 

1. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Vatkaa joukkoon sokeri, kardemumma, suola ja halutessasi myös muna. Tarkista, että maito on edelleen kädenlämpöistä ja murustele joukkoon hiiva.

2. Alusta taikinaan vehnäjauhoja vähitellen. Lisää jauhojen lisäämisen loppuvaiheessa pehmeä rasva. Alusta taikinaa vielä muutama minuutti, kunnes se on kimmoisaa ja irtoilee kulhon reunoista. Peitä kulho liinalla ja aseta lämpimään, vedottomaan paikkaan kohoamaan noin 20 minuutiksi, tai kunnes taikina on kohonnut kaksinkertaiseksi.

3. Valmista kohoamisen aikana täyte. Vatkaa vaniljakreemijauhe veden joukkoon kulhossa, kunnes seos paksuuntuu. Nosta jääkaappiin hyytymään vähintään 5 minuutiksi.
4. Kaada taikina jauhotetulle alustalle. Jaa taikina kahteen osaan. Kauli yksi taikinapala kerrallaan noin 1 sentin paksuiseksi suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Levitä levylle puolet vaniljakreemistä. Ripottele pinnalle puolet kookoshiutaleista. Taita taikinalevy kaksinkerroin täytepuolet vastakkain.

5. Leikkaa levy noin kolmen sentin paksuisiksi suikaleiksi. Käännä suikaleita muutaman kerran spiraaliksi ja kiedo solmuun. Nosta leivinpaperin päälle uunipellille. Anna kohota leivinliinan alla noin 20 minuuttia.

6. Voitele pullat munalla. Ripottele pinnalle kookoshiutaleita ja raesokeria. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla noin 15 minuuttia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Vinkki! Vaniljakreemiä saa K-ryhmän kaupoista.

Teksti Suvi Rüster, kuva Nico Backström

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla