Kukkakaalin kypsennys vaatii aikaa, mutta odotus palkitaan.
Nyt on aika antaa kukkakaalille arvoisensa paikka. Se laitetaan grilliin.
Ensin kukkakaaliin hankitaan väri
Leikkaa kukkakaalista kanta pois ja laita se kuumaan grilliin väärinpäin.
Sitten on maun aika
Ota kaali pois grillista ja sivele rosmariinilla, sitruunalla ja suolalla maustettua öljyä joka puolelle kaalia. Laita kaali takaisin grilliin, nyt oikeinpäin.
Lopuksi kypsennetään pitkään
Grillaa kukkakaalia epäsuoralla lämmöllä 1-2 tuntia. Laita jossain välissä hiilille pala savustuspuuta ja pidä grillin kansi kiinni niin, että kaali saa savun makua.
Nyt syödään
Valmis kaali on pehmeä, ruskea ja pinnalta hieman rapea.
Sähköuunissakin onnistuu
Voit paahtaa kukkakaalin kokonaisena myös uunissa. Nosta kukkakaali uunivuokaan. Sivele makuöljy pintaan ja paahda kaalia 200-asteisessa uunissa 1,5 tuntia. Jos haluat, käytä lopuksi uunin grillivastusta ja grillaa kaalille pintaväri.