Kukkakaalisosekeitto

6 väliruoka-annosta

500 g kukkakaalia
2 jauhoista perunaa
1 l vettä
2 kasvisliemikuutiota
2 dl kermaa
1 dl hienonnettua kirveliä tai persiljaa

---

 

1. Huuhtele kukkakaali ja irrottele nuput. Kuori ja kuutioi perunat.

2. Kiehauta vesi kattilassa. Lisää kukkakaalin nuput, perunat ja kasvisliemikuutiot. Kiehauta ja keitä miedolla lämmöllä poristen noin 15 minuuttia, kunnes kasvikset ovat pehmeitä ja kypsiä.

3. Kaada kasvikset liemineen tehosekoittimeen ja soseuta sileäksi keitoksi. Voit soseuttaa keiton myös teräskattilassa sauvasekoittimella. Kaada keitto takaisin kattilaan. Lisää kerma ja hienonnetut yrtit. Kuumenna ja tarjoa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Teksti Suvi Rüster, kuva Elvi Rista

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla