
Kvittenihillo sopii vaikkapa kääretorttujen täytteeksi.
Kvittenihillo
Ainekset
Työvaiheet
Halkaise kvittenit kuorineen. Poista siemenet ja siemenkota, leikkaa paloiksi. Kiehauta vesi. Keitä kvittenipaloja kattilassa ilman kantta 15 minuuttia. Lisää sokeri ja kardemumma. Jatka keittämistä 15 minuuttia.
Soseuta hillo sauvasekoittimella, mutta jätä hilloon joitakin paloja. Jäähdytä 15 minuuttia ja lisää lopuksi sitruunamehu. Tarjoa kovien juustojen, esim. manchegon tai vanhan goudan kanssa.
Vinkki! Jos haluat hillosta vaaleampaa, lisää sitruunamehu keitinveteen heti alkuvaiheessa.
Ei voi olla että kvitten hilloon laitetaan 1dl kardemummaa!
Itse en tykkää että omenahilloa pilataan lisäämällä siihen mitään muuta pahaa makua.