noin 15 palaa
4 dl vettä
50 g hiivaa
2 tl suolaa
1 tl sokeria
7½–8 dl puolikarkeita vehnäjauhoja
4 rkl oliiviöljyä
Täyte
200 g mustapippurilla maustettua tuorejuustoa
150 g kylmäsavulohta
6–8 aurinkokuivattua tomaattia
1 dl tilliä tai kirveliä
Pinnalle
oliiviöljyä
sitruunasormisuolaa
---
1. Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola ja sokeri. Sekoita joukkoon puolet jauhoista ja oliiviöljy. Alusta taikinaan loput vehnäjauhot. Vaivaa taikinaa käsin tai yleiskoneella 10 minuuttia. Peitä kulho liinalla ja kohota noin 20 minuuttia.
2. Kaada taikina kevyesti jauhotetulle työpöydälle. Kaaviloi tai taputtele se noin
30 cm x 40 cm kokoiseksi levyksi. Levitä puolelle levystä lusikalla pehmenettyä tuorejuustoa, kylmäsavulohiviipaleita, suikaloituja, aurinkokuivattuja tomaatteja ja hienonnettua tilliä. Käännä toinen puoli levystä täytteen päälle. Painele reunat kiinni toisiinsa.
3. Nosta taikina leivinpaperin päälle uunipellille. Peitä liinalla ja anna kohota noin 30 minuuttia.
4. Valele leipä oliiviöljyllä. Ripottele pinnalle sitruunasormisuolaa. Paista 225-asteisen
uunin alatasolla 15–20 minuuttia, kunnes leipä on myös pohjasta ruskea ja tuntuu
napautettaessa kovalta.
5. Anna jäähtyä hetki ja leikkaa sopivankokoisiksi paloiksi.
Teksti: Suvi Rüster, kuva: Nico Backström