Lauantai-illan Texmex-lasagne

Tätä Texmex-lasagnea on turha yrittää vastustaa. 

Yhdysvalloissa opiskellut Pauliina Pope meni vuonna 2000 naimisiin amerikkalaisen Daniel Popen kanssa. Pari asuu Mainessa kolmen tyttärensä kanssa. Näin Pauliina kertoo perheen ruokatavoista:

”Amerikkalaiset eivät laita ruokaa arkena ja syö yhdessä yhtä usein kuin me suomalaiset. Pitkät työpäivät ja lasten harrastukset vievät ajan. Meillä kokataan italialaista, meksikolaista tai kiinalaista ja tietysti Suomi-herkkuja: lättyjä, riisipuuroa ja makaronilaatikkoa. 

Suomen-matkoilta tuomme tuliaisiksi ruisleipää, tyrnihilloa ja karkkia. Täältä kannamme Suomeen vaahterasiirappia ja suklaahippuja.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kaipaan Suomesta myös hyviä eineksiä. Täällä on paljon rankasti prosessoituja tölkki- ja pakasteannoksia, mutta ainoa valmisruoka, jota ostan, on amerikkalainen macaroni and cheese. Se on makaronilaatikon ohella lasten lempiruokaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Lapsemme ostavat koulusta lounaan  kolmella dollarilla kerran viikossa, muulloin he tuovat eväät kotoa. Koululounaan terveellisyyteen on alettu kiinnittää huomiota. Meidän koulussamme viljatuotteet ovat kokojyvää, juusto vähärasvaista ja hedelmät paikallisia. Koulun kasvihuoneessa lapset viljelevät vihanneksia ja opettelevat sitten laittamaan sadosta ruokaa."

Yksi perheemme lempiruuista on herkullinen Texmex-lasagne.” 

 

Lauantai-illan Texmex-lasagne 

1 tl öljyä
1–2 silputtua sipulia
2 kynttä murskattua valkosipulia
pala paprikaa, pieneksi silputtuna
500 g jauhelihaa (kanaa, kalkkunaa tai nautaa)
1–2 tl jeeraa eli juustokuminaa
1 rkl kuivattua oreganoa
ripaus jauhettua korianteria
suolaa maun mukaan
chiliä tai cayennepippuria maun mukaan
2 tlk (à 400 g) tomaattimurskaa
2 tlk (à 350 g) mustapapuja tai muita meksikolaistyylisiä papuja
1 ps (200 g) pakastemaissia
6–8 vehnätortillaa
200 g raastettua cheddarjuustoa

Lisäksi
korianteria, ranskankermaa, chilikastiketta

Kuullota sipuli, valkosipuli ja paprika öljyssä. Lisää jauheliha ja paista kypsäksi. 

Lisää mausteet, tomaatti­murska ja valutetut pavut. Hauduta ilman kantta noin 15 minuuttia. Lisää maissit. 

Rasvaa pyöreä, korkea-reunainen uunivuoka ja laita vuokaan leivinpaperi. Myös irtopohjavuoka käy.

Laita yksi tortillalettunen pohjalle ja levitä täytettä päälle. Ripottele täytteen päälle juustoraastetta. 

Täytä vuoka näin. Ripottele päällimmäisen tortillaletun päälle vain juustoraastetta.

Paista uunin keskitasolla 200 asteessa 20–30 minuuttia.

Voit tehdä täytteen etukäteen ja koota paistoksen pikaisesti ennen uuniin laittoa.

Halutessasi ripottele annosten päälle silputtua tuoretta korianteria ja lisää ranskankermaa tai chilikastiketta maun mukaan.

Vinkki! Pikaversio syntyy korvaamalla sipuli, valkosipuli, paprika ja tölkki tomaatteja purkillisella salsaa. Kasvissyöjät voivat vaihtaa lihan kolmanteen tölkkiin papuja. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla