Lauri Tähkä jakaa mutkattoman suosikkireseptinsä KK:n lukijoiden kanssa.
Laurin Tähkän suppilovahveroleivät ovat makoisaa purtavaa vaikkapa iltapalalle:
"Suppilovahveroaika on parhaimmillaan, joten hyvässä lykyssä löydät raaka-aineet lähimetsästä. Sienten oma maku tulee hienosti esiin näissä leivissä. Sienten lisäksi tarvitset vain paahtoleipää, suolaa, pippuria, basilikaa, persiljaa ja oliiviöljyä", Lauri Tähkä kertoo.
Leivät neljälle syntyvät näin:
- suppilovahveroita noin litra, enemmänkin saa olla
- oliiviöljyä noin puoli desiä
- pari kourallista tuoretta basilikaa ja persiljaa
- suolaa, mustapippuria
- neljä viipaletta paahtoleipää
Jos sienet ovat metsänkosteita, anna niiden kuivahtaa hetki auringossa vaikka terassinpöydällä.
Murskaa kuivuneet sienet hakkeeksi ja paahda niitä kuumalla pannulla aluksi ilman öljyä. Lorauta öljy joukkoon hetken paistamisen jälkeen, mausta suolalla ja mustapippurilla.
Poista paahtoleivistä reunat. Halutessasi voit paahtaa leipiä hieman. Annostele lämmin sienihake leiville.
Koristele basilikalla ja persiljalla.
Katso myös:
Laurin Tähkän Vain elämää -ohjelmassa tarjoillun tattirisoton ohje Soppa365:ssä