Perinteiseen jauhelihamureketaikinaan saa pienillä konsteilla uusia makuja.
Tuunaa mureketaikina
-
Mausta taikina tomaatti-, porkkana- tai muilla kasvijauheilla.
-
Sekoita taikinan joukkoon parmesaani- tai sinihomejuustoa.
-
Juustoista tulee paljon suolaa, joten vähennä suolan määrää mureketaikinassa.
-
Riistasta tehdyn mureketaikinan voi maustaa kuivatuilla tai tuoreilla puolukoilla ja karpaloilla, mustaherukka- tai muulla marjahillolla.
-
Lisää mureketaikinaan paistettuja ja hienonnettuja, tai kuivattuja ja murusteltuja sieniä.
-
Vanhan ajan lihapullia saat, kun teet mureketaikinan sika-nautajauhelihasta, maustat taikinan reilusti maustepippurilla ja paistat pyörykät pannulla voissa.
-
Korvaa korppujauhot raastetulla perunalla, niin saat mureketaikinasta gluteenittoman.