Limelohi-fenkolisalaatti

4 hengelle

Limelohi

500 g kirjolohi- tai lohifileetä
3 - 4 limetin mehu (1 dl limettimehua)
½ dl oliiviöljyä
1 tl suolaa
2 rkl (ruoko)sokeria
1 punainen chili
1 valkosipulinkynsi
1 pieni punasipuli
1 dl hienonnettua salaattifenkolia
250 g luumukirsikkatomaatteja
1 dl hienonnettua korianteria

Ruistikut
5 ruisleipäviipaletta
3 rkl oliiviöljyä

Lisäksi
1 ruukku jääsalaattia
1 ruukku romainesalaattia

---

 

1. Poista lohifileestä ruodot kalapinseteillä. Leikkaa filee noin 1 ½ sentin paksuisiksi nahattomiksi viipaleiksi. Kuutioi viipaleet.

2. Sekoita limettimehu, oliiviöljy, suola ja sokeri laakeassa, kannellisessa rasiassa.
Halkaise chili, poista siemenet ja hienonna. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi ja punasipuli. Huuhtele ja leikkaa kirsikkatomaatit lohkoiksi.

3. Sekoita vihannekset, sipulit, chili ja lohikuutiot limetti-oliiviöljyseoksen joukkoon. Anna maustua viileässä 1 - 2 tuntia.

4. Leikkaa ruisleipäviipaleet suikaleiksi ja valele oliiviöljyllä. Paahda 250-asteisen uunin keskitasolla noin 5 minuuttia. Levitä huuhdotut jääsalaatit tarjoiluvadille. Nostele päälle ruistikkuja. Nostele limetti-lohisalaatti pieniin juomalaseihin ja nosta lasit salaatinlehtien sekaan. Voit nauttia lohen salaatinlehteen käärittynä ruistikkujen kanssa tai koota ainekset lautaselle salaattiannokseksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Teksti Suvi Rüster, kuva Nico Backström

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla