Limettifocaccia

noin 12 palaa

3 dl kädenlämpöistä vettä
noin 20 g hiivaa
½ dl oliiviöljyä
1 tl suolaa
(4 limetinlehteä tai 3 tl raastettua limetin- tai sitruunankuorta)
noin 7 dl vehnäjauhoja

Päälle
noin 2 limettiä viipaleita
noin ½ dl oliiviöljyä
sormisuolaa

---


1. Liuota hiiva puoleen kädenlämpöisestä vedestä. Lisää öljy ja loppu vesi. Sekoita joukkoon suola ja hienonnetut limetinlehdet. Alusta taikinaan puolet jauhoista yleiskoneella tai sähkövatkaimen taikinakoukuilla. Sekoita tasaiseksi. Lisää loput jauhot ja jatka vaivaamista koneella noin 5 minuuttia (jos vaivaat taikinan käsin, aikaa kuluu noin 20 minuuttia.)

2. Peitä taikina liinalla ja kohota kaksinkertaiseksi huoneenlämmössä. Levitä taikina leivinpaperilla päällystettyyn uunivuokaan (25 x 25 cm). Tee taikinaan sormilla noin sentin syvyisiä koloja. Valuta koloihin öljyä ja nosta päälle limettiviipaleita. Viimeistele suolalla.

3. Paista 220-asteisen uunin keskitasolla noin 20 minuuttia tai kunnes leipä on kullanruskea.

Teksti Sanna Kekäläinen, kuva Sami Repo

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla